Seri Etkin ve Güvenli Bir Ulaşım İçin

Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, şehir içi trafik akışının seri, etkin ve güvenli olabilmesi için şehrin dört ayrı noktasında yer alan kavşaklara yükseltilmiş kavşak düzenlemesi yapılacağını bildirdi.

Şehrin şu anda 14 ayrı yerinde yükseltilmiş kavşak düzenlememesinin bulunduğunu ve bunların UKOME kararı ile yapıldığını hatırlatan Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç, yapılacak ihale ile 11 bin m2 alanlı olmak üzere 6 ayrı kavşakta yükseltilmiş trafik akışını sağlayan yol düzenlemesinin ihale ile yapılacağını belirtti.    

         Şehir içi trafiğe büyük önem verdiklerini ve özellikle alternatif şehir içi yolları açtıklarını ancak güvenli ve seri ulaşım için bazı kavşakları ışıklı sistem yaparken bazılarında yükseltilmiş hız kesici kavşaklar inşa ettiklerini ifade eden Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi.  

         “Bir şehrin gelişmişliğini, toplumun kültür ve sosyal yapısını ve düzeyini trafik kurallarına uyulmasına bağlı ve göstergesi olmaktadır. Trafik kural ve işaretleri bir şehrin aynası ve en önemli şehir yönlendiricisidir. Bunu düzenleyenlerde yerel kent yöneticileridir. Bu açıdan Melikgazi Belediyesi olarak şehir içi sorunsuz ulaşımı sağlamak adına çalışmalar yapıyoruz. Yeni yollar açtığımız gibi şehir içi alternatif yolları açıyor ve güvenli hale getiriyoruz. Birçok yerde hız kesici bariyerler yerleştiriyoruz. Bu daha çok mahalle halkının isteği ile olmaktadır. Yine birçok kavşak çok yoğun ve kullanımda olduğu için ışıklı olurken bazı kavşak alanlarında ise ışıksız yükseltilmiş kavşak düzenlemeler yapıyoruz. Melikgazi ilçemizde buna birçok örnek vardır. Yapılan bu çalışma Kayseri Ulaşım ve Koordinasyon Kurulu kararı ile yapılmaktadır

 

 


Google+ WhatsApp