Şemdinli'de askeri araç kaza yaptı: 1 şehit, 2 yaralı

Şemdinli'de askeri araç kaza yaptı: 1 şehit, 2 yaralı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Aktütün Bölgesi'nde görevden dönen askeri araç, kaza yaptı. Kazada 2 asker ile bir güvenlik korucusu yaralandı. Helikopterle Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralı askerlerden Piyade Uzman Çavuş Furkan Erbil (29), tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Kaza, Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Aktütün Bölgesi'ndeki Şehit Piyade Sözleşmeli Onbaşı Muhammet Koç üs bölgesinde meydana geldi. Üs bölgesinden intikal faaliyetinde bulunduktan sonra dönen askeri araç, kontrolden çıkarak kaza yaptı. Meydana gelen kazada 2 asker ile bir güvenlik korucusu yaralandı. Helikopterle Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralı askerlerden, evli ve 1 çocuk babası Piyade Uzman Çavuş Furkan Erbil, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Kastamonu nüfusuna kayıtlı olan şehit Erbil için, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda bugün tören düzenlenecek. Törenin ardından şehidin cenazesi memleketine uğurlanacak.

MSB'DEN AÇIKLAMA

Kaza ile ilgili Milli Savunma Bakanlığı'nın (MSB) resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Hakkari-Şemdinli bölgesinde, 01 Eylül 2020 tarihinde, intikal esnasında meydana gelen araç kazası sonucu, 2 kahraman silah arkadaşımız ile bir kahraman güvenlik korucumuz yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilmiş; bir kahraman silah arkadaşımız, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu" denildi.

​BAKAN AKAR'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da, şehit Erbil için başsağlığı mesajı yayımladı. Bakanlığın Twitter hesabından yayımlanan mesajda Bakan Akar, "Silah arkadaşımız 1 Eylül 2020 tarihinde Hakkari Şemdinli bölgesinde intikal esnasında meydana gelen araç kazası sonucu şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim" ifadesini kullandı.

ŞEMDİNLİ'DEKİ KAZA ŞEHİDİ TÖRENLE MEMLEKETİNE UĞURLANDI

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Aktütün Bölgesi'nde görev dönüşü kaza yapan araçta yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Piyade Uzman Çavuş Furkan Erbil'in (29) cenazesi, Dağ ve Kamondo Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen törenin ardından memlemetine uğurlandı.

Törene, Hakkari Vali Yardımcısı Tevfik Kumbasar, Dağ ve Komando Tugay Komutan Vekili Piyade Albay Güray Al, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu ile siyasi parti temsilcileri ve kurum amirleri katıldı.

Evli ve 1 çocuk babası olan Piyade Uzman Çavuş Furkan Erbil'in Türk bayrağına sarılı cenazesinin tören alanına getirilmesinin ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Özgeçmişi okunan Şehit Erbil'in naaşı, edilen duaların ardından memleketi Kastamonu'ya uğurlanmak üzere silah arkadaşlarının omuzlarında helikoptere taşındı.

Helikopter ile Yüksekova Selahattin Eyyübi Havalimanı'na götürülen cenaze, buradan da uçakla toprağa veileceği Kastamonu'ya gönderilecek.

Google+ WhatsApp