Selahattin Demirtaş’a 'yeter artık yeter' diye seslendi

Şırnak’ta teröristlerce polis servis aracına düzenlenen roketatarlı saldırıda şehit olan polis memuru Mustafa Yaşar’ın cenazesi memleketi Çorum'a getirildi. Şehidin yakını baba ocağında, ''Hepsi duysun, Selahattin Demirtaş duysun. Yeter artık yeter'' diye tepki gösterdi.

 

Şırnak’ta düzenlenen törenin ardından uçakla Amasya’nın Merzifon ilçesine gönderilen şehit polis memuru Mustafa Yaşar’ın cenazesi buradan konvoyla Çorum’un Ortaköy ilçesine bağlı Aşdağul beldesindeki baba ocağına getirildi. Cenazenin getirilişi sırasında şehit polis memurunun fotoğrafını yine kendisi gibi polis olan ağabeyi Alpaslan Yaşar taşıdı. Evin önünde toplanan vatandaşlar tekbirler ve salavatlar getirirken, şehit polisin yakınları da gözyaşı döktü.

Kardeşinin arkasından gözyaşı döken şehit ablası Elif ise, “Yiğidim aslanım. Sana vuran eller kırılsın” derken, ayakta durmakta güçlük çeken anne Adalet Yaşar’ı ise yakınları güçlükle teselli etti.

Şehit polisin morga alınması sırasında sinir krizi geçiren şehit polis memurunun amcasının oğlu Turabi Yaşar, “Şerefsizler, şerefsizler. Fistan giyen kahpeler. Bu böyle bitmeyecek. Fistan giyenler. Hepsi duysun, Selahattin Demirtaş duysun. Yeter artık yeter” diye terör örgütüne tepki gösterdi.

Şehit polisin cenazesi gelmeden önce de gazetecilere açıklamalarda bulunan Yaşar, “Vatanımızın huzurunu kaçırmak isteyenlere sesleniyorum 8 yıllık polis memuruydu rahat mısınız? 2 yaşında evladı vardı rahat mısınız? Kürt kardeşlerime sesleniyorum bunlara oy vermesinler sizin hakkınızı savunamazlar. Bunlar Çanakkale’de yapamadıklarını şimdi yapmak istiyorlar. Bunlar satılmış hainlerdir. Bunlar alçaktır. Bunlar TBMM’de kara bir lekedir. Vatanımızın başı sağolsun. Ben buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza sesleniyorum. Çıkartın anayasayı vatana ihanet eden, milletin huzurunu kaçırmak isteyen terörü arkasına alana herkesi cezalandırın. Görsünler Türk’ün gücünü” şeklinde konuştu.

Evli ve bir çocuk babası olan polis memuru Mustafa Yaşar’ın cenazesi yarın öğle namazına müteakip düzenlenen törenin ardından toprağa verilecek. 

 

 

Google+ WhatsApp