Şehit askerler için tören

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde düzenlenen saldırı sonucu hayatın kaybeden şehitler için Van Jandarma Filo Komutanlığı'nda tören düzenlendi.

. Düzenlenen törene Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve İçişleri Bakan yardımcısı Osman Güneş'te katıldı.
Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Cengiz Topel Caddesi Zagros İş Merkezi karşısında önceki gün saat 16.00 sıralarında düzenlenen saldırı sonucu Yüksekova ilçesi Haruna Jandarma Karakol Komutanlığında görevli Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Jandarma Er Ramazan Köse, Jandarma Er Yunus Yılmaz şehit oldu, şehitler için Van Jandarma Filo Komutanlığı'nda tören düzenlendi.

Tören sonrasında jandarma Er Yunus Yılmaz ve Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle'nin cenazeleri aynı uçakla önce Bingöl'e ardından Konya'ya götürülecek. Jandarma Er Ramazan Köse ise helikopter ile Trabzon'a ardından karayolu ile memleketi Orduya gönderilecek.  

ŞEHİTLER MEMLEKETLERİNE UĞURLANDI

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde uğradıkları saldırı sonucu şehit düşen 3 asker, Van’da düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı. 

Yüksekova ilçesinde dün şehit düşen Jandarma Er Ramazan Öztürk, Uzman Jandarma Çavuş Ramazan Gülle ve Jandarma Er Yunus Yılmaz’ın cenazeleri, helikopterle Van Jandarma Filo Komutanlığı’na getirildi. Burada Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Çiçek, Jandarma Genel Komutanı Abdullah Atay, Van Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu, AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda ile askeri erkan ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Saydı duruşu ile başlayan ve şehitlerin özgeçmişlerinin okunmasıyla devam eden törende, Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas tarafından dua okundu.

Okunan duaların ardından şehitlerden Jandarma Er Ramazan Öztürk’ün naaşı memleketi Artvin’e gönderilmek üzere Trabzon’a, Uzman Jandarma Çavuş Ramazan Gülle'nin Konya'ya ve Yunus Yılmaz’ın naaşı ise Bingöl'e gönderildi.  

Google+ WhatsApp