Şehidin evi yeniden yapılacak

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan Ordulu Uzman Çavuş Nuh Özdemir’in tüm Türkiye’yi üzüntüye boğan baba evini yeniden yaptıracaklarını açıkladı.

Şehidin evi yeniden yapılacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun şehit Nuh Özdemir’in baba evinin yeniden yapılması konusunda talimat verdiğini belirten İrfan Balkanlıoğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile birlikte şehit cenazesine giderken Başbakanlık Müsteşarlığı'ndan talimatla arandığını ve mevcut evin yerine yenisinin yapılması talimatının iletildiğini belirtti. Vali Balkanlıoğlu, “Zaten bizim o evi görüp de kayıtsız kalmamız düşünülemezdi. Mağdur bir aile ile karşı karşıyaydık. Babası işçi emeklisi, kardeşi asgari ücretle çalışan insanlar. Dolayısıyla ortada büyük bir mağduriyet var. Evde hakikaten perişandı. Oraya güzel bir ev yapacağız. Ancak evin bulunduğu yer, kış koşulları sebebiyle inşaat malzemesi ve taşınması oldukça zor gözüküyor. 4 saat araçlarla zor gidebildik. Yol durumu müsait olur olmaz oraya güzel bir ev yapacağız” dedi.

Vali Balkanlıoğlu, yeni ev yapılana kadar şehit ailesini kaloriferli bir ev kiralayarak orada ikamet etmelerinin sağlanacağını belirterek, “Ev yapılana kadar kaloriferli bir ev kiralayacağız. Ordu merkez olur, Akkuş olur, Ünye, Fatsa gibi bir ilçe olur. Kaymakam ve belediye başkanı şehit ailesine tekrar taziyeye gidecekler. Onlarla görüşüp ona göre hareket edeceğiz. O evin halini görüp yardımcı olmak isteyen duyarlı vatandaşlarımızda oldu. Yapılacak yardımlar şehidimizin yakınlarının birçok yarasını saracaktır” diye konuştu. 

Google+ WhatsApp