Sarıkamış Hareketi´nin 100. Yıl Etkinlikleri

Kars´ın Sarıkamış ilçesinde Sarıkamış Hareketinde şehit olan 90 bin askerin anısına 90 bin fidan dikildi. Sarıkamış Hareketi´nin 100. Yıl etkinlikleri kapsamında Kars Valiliği, Sarıkamış Kaymakaml

Kars´ın Sarıkamış ilçesinde Sarıkamış Hareketinde şehit olan 90 bin askerin anısına 90 bin fidan dikildi.
Sarıkamış Hareketi´nin 100. Yıl etkinlikleri kapsamında Kars Valiliği, Sarıkamış Kaymakamlığı ve Orman Genel Müdürlüğü´nün işbirliğiyle fidan dikimi gerçekleştirildi. Dikilen fidanlara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu, bakanlar ve protokolün isimleri verildi.
Fidan dikim töreninde konuşan Kars Valisi Günay Özdemir, "Bugün 100. yıl anma etkinliklerimiz içerisinde ´90 bin şehidimiz için 90 bin fidan´ toprakla buluşturuyoruz. Bunu buluştururken, başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere bütün Ankara´daki ve Kars´taki, Sarıkamış´taki yetkililerinde isimlerine burada bu sene 1´ncisini başlattığımız ağaç dikiminde herkesin adına bir tane ağaç dikeceğiz. İnşallah bu 90 bin fidan, 90 bin şehit için 90 bin fidan kampanyası her yıl halkımızda katkısıyla devam ettirmeyi düşünüyoruz" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından fidan dikimine geçildi. Kars Valisi Günay Özdemir ile Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın isiminin verildiği fidanın dikimi yaparak can suyu verdi. Daha sonra meclis başkanı, bakanlar ve Kars protokolünün adının verildiği fidanların dikimi gerçekleştirildi, dualar okundu.

MEHMETÇİK DEDELERİ İÇİN FİDAN DİKTİ
Öte yandan ´90 bin şehide, 90 bin fidan´ dikiminde bundan 100 yıl önce Allahu Ekber dağlarında donarak şehit olan 90 bin askerin, asker torunları dedelerinin anısına fidan dikti. Askerler bundan 100 yıl önce bu topraklarda şehit olan dedelerini çok iyi anladıklarını belirtti.
Sarıkamış´ta donarak şehit olan dedelerinin anısına fidan diken askerler, fidanlara can suyu olarak kendi mataralarındaki sularını döktü. Askerlerin fidan dikerken duygulu olmaları ise dikkat çekti.
(IÇ-AŞ-Y)

23.10.2014 16:37:42 TSI

Google+ WhatsApp