Şampiyonlar Ligi grup kuraları bugün çekiliyor

Temsilcimiz Beşiktaş'ın da katılacağı UEFA Şampiyonlar Ligi grup kuraları bugün Monaco'da çekilecek. Grimaldi Forum'da TSİ 19.00'da başlayacak kura çekiminde, Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılan 22 takım ile play-off eleme turundan gelen 10 takım olmak üzere toplam 32 takım katılacak.

4'erli 8 gruba ayrılacak 32 takım, UEFA'nın kulüpler sıralamasında aldığı puanlara göre kura çekimi öncesi torbalara dağıtılacak. UEFA sıralamasında ilk 7'de yer alan ülkelerin lig şampiyonları ile Şampiyonlar Ligi'nin son şampiyonunun seri başı olmasını öngören kurala göre, Real Madrid, Barcelona, Leicester City, Bayern Münih, Juventus, Benfica, Paris Saint-Germain ve CSKA Moskova çekilişe 1. torbadan katılacak.

2015-2016 Süper Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu şampiyonu olarak ülkemizi temsil edecek Beşiktaş kuraya 4. torbadan girecek.

Kurada, aynı ülkenin takımları ve Rusya ile Ukrayna temsilcileri aynı grupta yer alamayacak. Şampiyonlar Ligi'nde takımlar 8 gruba ayrılacak. Gruplarını ilk iki sırada tamamlayan takımlar, son 16'ya yükselirken, 3. sırada tamamlayanlar UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele etmeye devam edecek. Grup sonuncuları için ise Avrupa kupaları mücadelesi sona erecek.

Şampiyonlar Ligi'nde grup maçları 13-14 Eylül'de başlayıp, 6-7 Aralık'ta sona erecek.

UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarının belirleneceği kura torbaları şöyle:

1. Torba: Real Madrid, Barcelona, Leicester City, Bayern Münih, Juventus, Benfica, Paris Saint-Germain, CSKA Moskova

2. Torba: Atletico Madrid, Borussia Dortmund, Arsenal, Manchester City, Sevilla, Porto, Napoli, Bayer Leverkusen

3. Torba: Basel, Tottenham, Dinamo Kiev, Lyon, PSV Eindhoven, Sporting Lizbon, Club Brugge, Borussia Mönchengladbach

4. Torba: BEŞİKTAŞ, Celtic, Monaco, Legia Varşova, Ludogorets, Dinamo Zagreb, Kopenhag, Rostov.

Google+ WhatsApp