Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş Vali Orhan Düzgün'ü Ziyaret Etti

Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş Vali Orhan Düzgün'ü Ziyaret Etti

Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Kayseri Valisi Orhan Düzgün’ü makamında ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Sendika Başkanı Metin Memiş, sendikanın çalışmaları hakkında Vali Düzgün’e bilgiler vererek, “Memur-Sen olarak 850 bin üyesi olarak Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütüyüz. Memur-Sen’in ikinci büyük sendikası olan Sağlık-Sen olarak da toplam 210 bin üyemiz ile Türkiye’de 500 bin sağlık çalışanının yüzde 50’sinin üyesi olduğu bir sendikayız. Bu anlamda da ülkedeki sendikacılık anlayışına yeni bir vizyon getirdik. Artık sendikacılığın sorunlar üzerine cümle kuran değil de bilimsel çalışmalar yapan, saha çalışması yapan bir sendikacılık yapıyoruz” dedi.
Vali Orhan Düzgün ise sağlık hizmetleri bakımından Kayseri’nin iyi durumda olduğunu ifade ederek, “Kayseri Anadolu’nun sanayi ve ticaret merkezi olarak bilinir. Bununla birlikte aynı zamanda sağlık merkezi de diyebiliriz. Çünkü 30’un üzerinde özel ve kamu hastanesiyle çevre illerden hatta çevre ülkelerden hasta kabul eden bir vilayetiz. İstisnai olarak bazı şikayetler olabiliyor ama genel olarak sağlık hizmetleri konusunda gerçekten bir memnuniyet var. Bunun dışında sağlık turizmi olarak da Kayseri’nin ciddi bir potansiyele sahip olduğunu düşünüyoruz. Ülkemiz için bir gelir elde edilmesi bakımından Kayseri’nin 30’un üzerinde hastanesinin ve yeterli donanıma sahip hastanelerimizle birlikte sağlık personelimizin de bulunması amacıyla inşallah ilimizin yurtdışına da açılmasını arzu ediyoruz. Böylelikle sadece kendi vatandaşımıza değil diğer ülke vatandaşlarımıza da hizmet vermiş oluruz” diye konuştu.

Google+ WhatsApp