Sağlık Bakanlığı´ndan `şüpheli Toz´ Açıklaması

Sağlık Bakanlığı, "İstanbul´da bazı başkonsolosluklara zarf içinde gönderilen şüpheli toz madde ile teması olan toplam 25 kişinin Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon ve Kl

Sağlık Bakanlığı, "İstanbul´da bazı başkonsolosluklara zarf içinde gönderilen şüpheli toz madde ile teması olan toplam 25 kişinin Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniği´nde izole odalarda takipleri devam etmektedir" dedi.
Sağlık Bakanlığı´ndan yapılan yazılı açıklamada, "İstanbul´da bazı başkonsolosluklara zarf içinde gönderilen şüpheli toz madde ile teması olan toplam 25 kişinin Bakanlığımız Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniği´nde izole odalarda takipleri devam etmektedir. Şüpheli toz maddeye maruz kaldığı bildirilen 3´ü yabancı, 16´sı Türk vatandaşı olmak üzere 19 kişi Kanada Başkonsolosluğu´ndan, 2´si Alman, 2´si Türk vatandaşı olmak üzere 4 kişi Alman Başkonsolosluğu´ndan, 2 Türk vatandaşı Belçika Başkonsolosluğu´ndan olmak üzere toplamda 25 kişinin gözlem altında takipleri Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniği´nde devam etmektedir" denildi.
Açıklamada şunlar kaydedildi:
"Şüpheli zarflardan alınan numuneler Ankara´daki Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarı´nda incelemeye alınacaktır. Numune sonuçlarının 27 Ekim 2014 Pazartesi günü ilgili kurumlar ve kamuoyu ile paylaşılması planlanmaktadır."
(AT-CC-Y)

25.10.2014 15:43:08 TSI

Google+ WhatsApp