Rus Turistler Erciyes'te

Moskova ile Kayseri arasında turist kafilesi taşıyan charter saferler başladı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin başta Erciyes olmak üzere Kayseri’nin turizm değerlerini uluslararası boyutta tanıtma çalışmaları meyvelerini veriyor. Rusya’da yapılan tanıtım çalışmaları sonucunda Moskova ile Kayseri arasında her hafta yapılması planlanan charter seferleri başladı. 222 kişilik Rus turist kafilesi bir hafta süresince Kayseri’de kalacak.
Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleri ile başlayan Moskova-Kayseri charter seferleri kapsamında Erkilet Havaalanı’na gelen ilk Rus kafilesi için karşılama programı düzenlendi. 
Rus turistlerin gelişi öncesinde bir açıklama yapan Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Murat Cahid Cıngı, şehrimiz açısından tarihi bir gün yaşandığını söyledi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin şehrimize yeni bir vizyon katmak ve yeni bir ekonomik kapı açmak için ortaya koyduğu Erciyes Master Planı’nın son yıllarda neticelerinin görülmeye başlandığını ifade eden Cıngı, “Kayseri tarihinde ilk defa yabacı kafile direk uçakla Kayseri’ye inip bir hafta şehrimizde kalacak. Uluslararası tanıtım çalışmalarımız somut neticeler vermeye başladı. Bu durum şehrimiz açıcından hizmet ihracatı fırsatını getiriyor. Bundan sonra da sürekli olarak yabancı misafirlerimizi ağırlamaya devam edeceğiz” dedi.
Moskova-Kayseri arasındaki charter seferleri kapsamında Kayseri’ye gelen kafile ellerinde Türk ve Rus bayrakları bulunan öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılandı. Kafilede 222 Rus turist yer aldı. Rus turistler için Erkilet Havaalanında bir de kokteyl gerçekleştirildi. Kokteyl sırasında Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı tarafından Rusça şarkılar seslendirildi.
Rusya’dan gelen turistler karşılamadan çok etkilendiklerini belirttiler. Çok sıcak karşılandıklarını ifade eden Rus Turist, “Türkiye’yi Antalya bölgesiyle tanıyoruz; ama kış turizmi için Kayseri ile ilgili çok bilgi verildi. Bu yüzden Kayseri’ye geldik” dedi.
10 yılı aşkındır Rusya’da yaşayan ve kafileyle Kayseri’ye gelen Fatih Özbek de, Rusya’da kayak sporunun yaygın olduğunu ve çok ciddi bir potansiyel bulunduğunu belirterek, tanıtımlarla çok sayıda Rus turistin Kayseri’ye geleceğini kaydetti.
Moskova-Kayseri arasındaki charter seferleri kayak sezonu boyunca her hafta Cuma günleri yapılacak. Bugün gelen Rus turistler önümüzdeki Cuma ülkelerine dönerken yeni kafile bir haftalık tatillerini geçirmek üzere Kayseri’ye gelecek.

Google+ WhatsApp