Rize´de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 91. yıl dönümü Rize´de düzenlenen etkinlikler ile kutlandı. Rize´de ilk olarak Rize Valisi Ersin Yazıcı makamında tebrikleri kabul etti. Ardından Cumhuriyet Meyda

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 91. yıl dönümü Rize´de düzenlenen etkinlikler ile kutlandı.
Rize´de ilk olarak Rize Valisi Ersin Yazıcı makamında tebrikleri kabul etti. Ardından Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde öğrencilerin, bürokratların, siyasilerin, askerlerin, polislerin ve vatandaşların katılımı ile tören düzenlendi. Törende; Vali Ersin Yazıcı, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, İl Garnizon Komutanı Albay İsmet Cansaran katılımcıların bayramını kutladılar.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Vali Yazıcı yaptı. Yazıcı konuşmasında Cumhuriyetin temel felsefesi olan tam bağımsızlık yolunda gayretle çalışılması gerektiğinin altını çizerek, "Cumhuriyetimizi, tıpkı kuruluş felsefesinde olduğu gibi, tam bağımsız, güçlü ve demokratik bir dünya devleti olarak, birlik ve bütünlük içerisinde yaşatmak için bugün de hepimize büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Devletimizi, Cumhuriyetimizi, demokrasimizi ve toplumumuzu hedefleyen terör örgütlerinin menfur eylemleri karşısında bu sorumluluklarımız daha da belirgin olmaktadır. Bu bağlamda, şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyorum onlara yaradandan gani gani rahmet diliyorum" dedi.
Öğrenciler tarafından okunan şiirler, öğrenciler tarafından sergilenen halk oyunları gösterileri ile süren tören resmi geçit ile son buldu.
(GF-ÖS-Y)

29.10.2014 11:42:50 TSI

Google+ WhatsApp