Rize´de 112 Personeline Travma Ve Resüsitasyon Eğitimi Verildi

Rize´de 112 personellerine yönelik HTT-TRK (Hemşire Teknisyen Ve Teknikerlere Yönelik Travma Resüsitasyon) eğitimi verildi. Rize ve Artvin´deki Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarında görev yapan 27

Rize´de 112 personellerine yönelik HTT-TRK (Hemşire Teknisyen Ve Teknikerlere Yönelik Travma Resüsitasyon) eğitimi verildi.
Rize ve Artvin´deki Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarında görev yapan 27 sağlık personeline yönelik düzenlenen "Travma ve Resüsitasyon" kursu tamamlandı.
Rize Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu´nda, dört gün boyunca süren eğitimin ardından düzenlenen sertifika töreninde kursiyerlere sertifika verildi.
Sertifika törenine katılan Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, burada yaptığı açıklamada," Trabzon Bölge Araştırma ve Uygulama Merkezinin katkıları ile Rize Eğitim sorumlularımızca sağlık personellerimize HTT-TRK (Hemşire Teknisyen ve Teknikerlere Yönelik Travma Resüsitasyon) Kursu Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şubesi eğitmenleri tarafından verildi. Eğitimin temel amacı, karşılaşılacak acil vakalara yönelik tıbbi müdahalelerle ilgili teorik, daha sonrasında ise pratik eğitimler verilerek, personelin bilgi ve becerisini arttırmak" olduğunu belirtti.
Tepe, hem Rize hem de Artvin ilinde 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarında görev yapan sağlık personellerine, Acil Hekimliği Sertifikasyon Programı kapsamında HTT-TRK kursu verilerek bilgi ve becerilerini artırmak amacıyla bu tür proğramlara devam edeceklerini sözlerine ekledi.
(GF-BK

22.10.2014 13:45:49 TSI

Google+ WhatsApp