Rize Kent Konseyi Kadın Meclisi, Ketem´i Ziyaret Etti

Rize Kent Konseyi Kadın Meclisi Ekim ayı ´Meme Kanseri Farkındalık Ayı´ çalışmalarını desteklemek için KETEM´i (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi) ziyaret etti. KETEM Doktorları Dr. Eli

Rize Kent Konseyi Kadın Meclisi Ekim ayı ´Meme Kanseri Farkındalık Ayı´ çalışmalarını desteklemek için KETEM´i (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi) ziyaret etti.
KETEM Doktorları Dr. Elif Bostan ve Dr. Emel İşçeviren Zengin, Kadın Meclisi üyelerine Merkezi tanıtarak yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Erken teşhisin önemine değinen ve burada hayat kurtarıldığını ifade eden Dr. Bostan, Kanser taramasının kişinin 1 saatini aldığını, geç kalındığında ise tüm hayatını alabileceğini belirtti.
Meme Kanseri taramasının 40-69 yaş arası kadınlarda yapıldığını ve KETEM´de Dijital Mamografi kullanıldığını söyleyen Dr. Bostan, "Ayrıca 30-65 yaş arası kadınlarda rahim ağzı kanseri taraması yapılmakta, özellikle rahim ağzı kanseri tespitindeki HPV testinin ücretsiz olarak Merkezimizde yapılmaktadır. Bunun yanı sıra 50-70 yaş arası kadın ve erkeklerde kolon kanseri taraması ve KETEM bünyesinde Sigara Bırakma Polikliniği ile de hizmet verilmektedir. Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında il genelinde bilinçlendirme çalışmaları yapmaktayız. Taramalar kadar kadınların kendi kendini muayene yaparak erken teşhiste aslında kadının kendi elindedir" dedi.
Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hatice Semiz de ziyaretle ilgili şunları söyledi, "Meme Kanseri Farkındalık Ayı çerçevesinde bu konudaki hassasiyetimizi belirtmek adına KETEM Birimini ziyaret etmek istedik. Son derece güzel çalışmalara bizzat da tanık olma imkanı bulduk ve bizler de çok faydalı bilgiler edindik. Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak KETEM´in İlimizdeki çalışmalarını yakinen takip etmek ve destek vermek adına elimizden gelen her türlü çalışmayı yapacağız. Verdikleri bilgiler ve nazik karşılamaları için KETEM Doktorları Dr. Elif Bostan, Dr. Dr. Emel İşçeviren Zengin ve tüm birim çalışanlarına teşekkür ediyoruz" dedi.
(EK-Y)

28.10.2014 10:19:09 TSI

Google+ WhatsApp