Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç:

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Cumhuriyetin; fedakarlık, azim ve iman gücünün eseri olduğunu söyledi. Rektör Kılıç, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Cumhuriyetin; fedakarlık, azim ve iman gücünün eseri olduğunu söyledi.
Rektör Kılıç, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında; Türk Milletinin bu cennet vatanı kurmak için verdiği topyekun mücadelenin, bağımsızlığımızın en önemli göstergesi olan Cumhuriyetin temeli olduğunu vurgulayan Kılıç, canı pahasına bu temeli atan milletimizin, tarihte eşi görülmemiş bir fedakârlık örneği sergilediğini ifade etti. Kılıç: "Cumhuriyet; cumhurun sarsılmaz iradesi, vatanın bölünmez bütünlüğünün teminatıdır. Bu yıl 91. yıl dönümünü kutladığımız Cumhuriyet, ilk günkü kadar genç; bin yıllık kadar tecrübelidir. Bu cennet vatanın evlatları olarak milletçe Cumhuriyet´i yaşamak ve yaşatmak en asli vazifemizdir. Bu itibarla bağımsızlığımızın nişanesi demokrasimizin bel kemiği olan Cumhuriyet´i bu aziz millete kazandıran başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyor; tüm milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum" dedi.
(MÖZ-AÖ-Y)

28.10.2014 08:57:15 TSI

Google+ WhatsApp