Rektör Karamustafa’dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Rektör Karamustafa’dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Kayseri Üniversitesi Rektörü Kurtuluş Karamustafa, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 97. yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Rektör Karamustafa, mesajında, milletimizin karakterine en uygun yönetim şekli olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bize miras kalan ve kıymetini çok iyi bildiğimiz Cumhuriyetin sonsuza kadar yaşatılacağını kaydetti.

Milli mücadele yıllarında Türk Milletinin topyekûn giriştiği kurtuluş savaşından alnının akıyla çıktığını ve 29 Ekim 1923’de Cumhuriyetin ilanı ile kalkınmaya, gelişmeye başladığını hatırlatan Rektör Karamustafa, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Cumhuriyet, demokratik bir ülkenin vazgeçilmez simgesidir. Cumhuriyet, yüksek ahlaki değer ve niteliklere dayanan ve geleceğe ümitle bakmamızı sağlayan, her türlü zorlu engelin aşılması konusunda bizlere güç veren bir yönetim şeklidir. Bu sebeple Cumhuriyet’e sımsıkı sarılmalı ve ilelebet yaşatmalıyız.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu halk iradesine verilen önemi ortaya koymaktadır.  Millet olarak kalkınmamızın yolunun da bu yönetim şeklinden geçtiği herkes tarafından da çok iyi bilinmektedir.

Cumhuriyet, milletimiz için en büyük kazanımdır. Yeter ki değerini iyi bilelim. Bu yıl 97. yıldönümünü coşkuyla kutlayacağımız Cumhuriyeti gelecek nesillere en iyi şekilde taşıyalım.

Geçmişten günümüze çeşitli senaryolarla milletimizi bölmeye, parçalamaya, tarih sayfasından silmeye çalışan içerdeki ve dışarıdaki karanlık şer odaklarının, bugün de aynı senaryolara devam ettiklerini asla zihnimizden çıkarmayarak, birbirimize daha çok kenetlenmeliyiz. Cumhuriyetin bize verdiği güçle daha çok büyümeli, gelişmeli ve dünya da lider ülke olmak için her var gücümüzle çalışmalıyız.

Bu vesile ile başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, tüm milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.

Cumhuriyeti hep birlikte yükseltmeye ve yaşatmaya devam edeceğiz.”

Google+ WhatsApp