Referans Belediye Çalışmalarından Örnekler

Kayseri ilimizde çalışmalarını sürdüren SİVİL TOPLUM KURULUŞLARIN Başkan ve Yöneticilerine, Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, örnek ve referans belediye çalışmalarından örneklerle 2017 yılında gerçekleştiren ve devam eden çalışmalar ile 2018 a yatırım planı hakkında bilgiler verdi.

Melikgazi çalışmaları hakkında bilgilendirilen Sivil Toplum Kuruluşları adına açıklamada bulunan KAYSERİ GÖNÜLLÜ KÜLTÜR KURULUŞLARI PLATFORMU adına konuşma yapan Ahmet TAŞBu toplantı ile şehrimizde çalışmalar sergileyen Sivil Toplum Kuruluşların başkan, yönetici ve üyeleri ile Belediye Başkanları bir araya geliyoruz. Böylece uygulamada ve pratik de yaptıkları ile edinilen tecrübe ve bilgi birikimlerini paylaşmalarını sağlıyoruz“ dedi.

                 Melikgazi Belediyesi Çok Amaçlı Toplantı Salonunda sabah kahvaltısında bir araya gelerek SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI ile Melikgazi Belediyesince ortak olarak çalışmalarından örnekler veren Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesinin gerçekleştirmiş olduğu yatırım ve hizmetler ile Kayseri kültür, sanat, sosyal ve sportif etkinliklerin ufkunu açtığını ve yatırımlarına katkı sağlayarak bir bakıma yön verdiğini söyledi.

         Büyük ölçekli ve çok amaçlı yatırımlar ile toplumda birlik ve beraberliği vesile olduklarını, sosyal belediyecilik anlayışı ile toplumsal barışa ve huzura katkı sağladıklarını hatırlatan Başkan Büyükkılıç Melikgazi Belediyesi olarak şehrin değerlerine önem veriyoruz. Belediye olarak bizler şehrin yol, park, imarlaşma ve modern yapıların inşası, pazaryerleri, sosyal ve spor tesisleri ile fiziki donatımlarını gerçekleştiriyoruz. Okul binaları ve sağlık ocakları inşa ediyoruz. Ancak bu şehrin bireylerine toplum birlik, beraberlik, birlikte yaşama, barış, paylaşma, yardımlaşma, gibi değerleri oluşturmak SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINA düşmektedir. Çünkü edebiyat, sanat, bilim, kültür, sportif, eğitim ve toplumsal sosyolojiyi inşa edenler her zaman gönüllü kuruluşların amacı olmuştur. Melikgazi Belediyesi yatırımları ve icraatları ile her zaman sivil toplum kuruluşların yanında, yardımcısı ve projelerin destek veya katkı sağlayanı olmuştur. Sonuçta üreten ve kazanan bir şehir Kayseri örnek modeli oluşmuştur. Ne kadar çok üretim ise o kadar da istihdam demektedir. Dolayısı ile Melikgazi yatırımları aynı zamanda şehir ve bölge için lokomotifidir dedi.

         Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç konuşmasında 2017 yılı değerlendirirken 2018 yılı çalışmaları slaytlar eşliğinde bilgiler aktardı ve Belediyenin yol haritası hakkında dolayısı ile şehrin büyüme esasları hakkında ön bilgiler sundu.

        Melikgazi Belediyesi ve SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI buluşmasına iştirak eden Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ise yaptığı konuşmada Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç’a vermiş olduğu bilgi ve çalışma detayları için teşekkür ediyoruz.  Kayseri’de belediyelerin çalışma ve yatırımların temelinde sivil toplum kuruluşları, mesleki kuruluş ve dernekler, kamu kuruluş ve kurumları ile her zaman istişare içinde olmasının büyük katkısı bulunmaktadır. Bu birliktelik, dayanışma hem toplumsal kalkınmayı getirmekte, hem israfı önlemekte hem toplusal sinerji ve enerji oluşturmaktadır. Kayseri halkı bu birliktelikten hizmet ve yatırım doğduğunu iyi bilmektedir” dedi.

         Melikgazi Belediyesi ve SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI toplantısına iştirak eden Kuruluşların başkan ve yöneticileri hep birlikte Melikgazi iletişim merkezini gezerek çalışması hakkında  bilgiler aldılar ve toplantı hatıra fotoğrafı çekildiler.

Google+ WhatsApp