Profesör Yüzünü Eski Öğrencilerine Emanet Etti, 10 Dakikada 5 Yaş Gençleşti

Kemer´de 25.´si düzenlenen Ulusal Dermatoloji Kongresi´nin ilk günündeki uygulamalı seminerler hekimlerin büyük ilgisini topladı. Lazer uygulamalarının yapıldığı bölümde kendisini öğrencilerinin eller

Kemer´de 25.´si düzenlenen Ulusal Dermatoloji Kongresi´nin ilk günündeki uygulamalı seminerler hekimlerin büyük ilgisini topladı. Lazer uygulamalarının yapıldığı bölümde kendisini öğrencilerinin ellerine teslim eden Prof. Dr. Meltem Önder, yüzüne yapılan lazer uygulaması bittiğinde aynaya bakıp 5 yıl gençleşmiş yüzünü görünce şaşkınlığını gizleyemedi.

800 DERMATOLOG KATILIYOR
Yaklaşık 800 dermatolog hekimin katıldığı kongrede teorik ve uygulamalı kursların büyük faydasının bulunduğunu belirten Moderatör Doç. Dr. Yasemin Oram, "Bu kurslar sayesinde hem Türkiye´de dermatolojide lazer sistemleri kullanımı seneler içinde gelişti ve gelişerek sürüyor. Plastik cerrahlar da lazer sistemlerini kullanıyor ancak dermatologlar şüphesiz daha yaygın biçimde kullanıyor" diye konuştu.

ARTIK TEDAVİ DAKİKALARA SIĞIYOR
Konuyla ilgili bilgi veren Dr. Devrim Gürsoy da, gelişen lazer teknolojileri sayesinde insanların bir öğle arasında veya iş çıkışında bile cilt tedavilerini yaptırıp, günlük yaşantılarını aksatmadan devam edebildiklerini söyledi. Tedavide kullanılan lazerlerin gücünün çok düşük olması sebebiyle yan etki ve beklenmedik komplikasyonların yok denecek kadar az olduğu belirtiliyor.

5 AYRI SALONDA UYGULAMALI SEMİNERLER VERİLDİ
Kemer´in Beldibi bölgesindeki Rixos Sungate Oteli´nde başlayan 25. Ulusal Dermatoloji Kongresi´nde ilk gün Dermatokozmetoloji, Dermoskopi, Dermapatoloji, Dermatolojik Cerrahide Temel Teknikler ve Lazer Uygulamaları konularında 5 ayrı salonda uygulamalı seminerler verildi.

LAZER SEMİNERİNDE SÜRPRİZ GÖNÜLLÜ
İstanbul Amerikan Hastanesi Dermatoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yasemin Oram moderatörlüğünde gerçekleştirilen Lazer Uygulamaları seminerinde katılımcılara önce teorik bilgiler verildi, daha sonra da gönüllü üzerinde karbon peeling lazer uygulaması yapıldı.

HOCALARINI GENÇLEŞTİRDİLER
Uzmanlar, uygulama bölümünde gönüllü olan kişiyi görünce oldukça şaşırdı, çünkü bu kişi, kongreye katılan birçok genç akademisyen hekimin hocası olan Prof. Dr. Meltem Önder´den başkası değildi. Yüzüne uygulanan Karbon peeling lazer uygulaması boyunca uygulamayı yapan Dr. Devrim Gürsoy´la işlemin ayrıntılarını konuşan Prof. Önder, uygulama sonunda verilen aynaya göz atınca şaşkınlığını gizleyemedi.
25. Ulusal Dermatoloji Kongresi, 25 Ekim´e kadar devam edecek.
(SO-Y)

21.10.2014 20:21:45 TSI

Google+ WhatsApp