Prof.dr. Şen: "avrupa Birliği Üyeliği En Erken 2021´de Gerçekleşebilir"

Ekonomist Prof.Dr. Faruk Şen´in Türkiye´nin yakın tarihini mercek altına aldığı ve geleceğe dair somut varsayımlarda bulunduğu kitabı raflardaki yerini aldı. Avrupa Birliği ve Türkiye´nin siyasi, s

Ekonomist Prof.Dr. Faruk Şen´in Türkiye´nin yakın tarihini mercek altına aldığı ve geleceğe dair somut varsayımlarda bulunduğu kitabı raflardaki yerini aldı.
Avrupa Birliği ve Türkiye´nin siyasi, sosyal ve ekonomik yapısıyla ilgili yüzlerce bilimsel çalışmaya imza atan Ekonomist Prof. Dr. Faruk Şen´in güncel olayları ele alan kitabı "AB ile Güncel İlişkilerimiz ve Ekonomik Kriz" adı altında Ka Kitap´tan çıktı. Prof. Şen, birçok çarpıcı tespit ve analize yer verdiği kitabında Türkiye´nin ekonomik ve politik gündemini ele alıyor. Yakın coğrafyasında son yıllarda birbiri ardına sıcak gelişmelerin yaşandığı Türkiye için AB üyeliğine giden sürecinin önemine dikkat çeken Şen, Türkiye siyaseti ve ekonomisi için somut bir yol haritası çıkartıyor. Akıcı bir dilde yazılan kitap, Türkiye´nin güncel konularına ışık tutuyor.
TürkiyeAvrupa ilişkilerinin önemli aktörlerinden olan Ekonomist Prof.Dr. Faruk Şen, Türkiye´de bugüne kadar hiçbir şekilde ölçülmemiş olan Kültür ´kreatif´ sektörü başta olmak üzere Spor ekonomisi ve Gastronomi ekonomisinin önemine değiniyor ve rakamlarla bu sektörlerin değerini ortaya koyuyor. Şen, bu sırada "Muhakkak Türkiye´de bu sektörlerin büyümesi ve gelişmesi çok önemli, fakat bunun yanında ülkemizin asıl önünü açacak olan sanayi yatırımlarıdır" diyor. Prof. Dr. Şen´e göre, Türkiye ekonomisinin daralma sinyalleri verdiği ve hatta ekonomik bir krizin ayak seslerini duyduğumuz şu günlerde sanayi yatırımlarından vazgeçilmemesi önem taşıyor.
Türkiye´nin yakın tarihinin belki de en zor dönemlerden birini yaşadığını anlatan Şen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çok iyi geçen bir yedi yılın ardından ekonomide ciddi bir daralma var. Türkiye´de tüketim gücü her gecen gün azalıyor. Bunun yanı sıra, komşularla sıfır çatışma noktasından şimdi tüm komşularla çatışmalı bir konuma gelindi. İç politikada ise son zamanlarda huzurun iyice kaçtığını ve herkesin yarınlara şüpheyle baktığını görüyoruz. Tam da bu dönemde genel fotoğrafı doğru bir şekilde ortaya koyan ve somut çözüm önerileri ortaya koyan kılavuzlara daha çok ihtiyacımız var. AB ile Güncel İlişkilerimiz ve Ekonomik Kriz kitabı bu ihtiyaca layıkıyla yanıt veren ve şu günlerde çok ihtiyacımız olan umut dolu birçok söylem içeren bir kitap olarak karşımıza çıkıyor. "
Şen, AB´de bu yıl başlayan 7 yıllık mali bütçe çerçevesinde Türkiye´nin tam üyelik şansı olmadığını belirtirken en erken tam üyelik şansının 2021´de gerçekleşeceğine dikkat çekiyor. Prof.Dr. Şen, özellikle Ukrayna´da yaşanan son gelişmelerin AB´nin genişleme politikasını yeniden şekillendireceğini ve Türkiye´nin bu sırada acilen AB politikasını yeniden gözden geçirmesi gerektiğini söylüyor.
(HO-Y)

17.10.2014 16:18:26 TSI

Google+ WhatsApp