Poyrazköy davasında tüm sanıklara beraat

Kafes eylem planı, Amirallere suikast, Gölcük'te ele geçirilen belgeler, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) yöneticileri hakkındaki iddialara ilişkin dosyaların birleştiği, "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat" davasının 84 sanığı beraat etti.

Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Kafes eylem planı, Amirallere suikast, Gölcük'te ele geçirilen belgeler ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) yöneticileri hakkındaki iddialara ilişkin dosyaların birleştiği "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat" davasında karar çıktı. Şehit Hakan Kılıç Konferans Salonunda yapılan duruşmada, Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti Başkanı Selçuk Kaya tarafından karar açıklandı. Mahkeme heyeti, aralarında emekli Koramiraller Kadir Sağdıç ve Ahmet Feyyaz Öğütçü ile Tuğamiral Mehmet Fatih Ilğar ve emekli Binbaşı Levent Bektaş'ın da bulunduğu 83 sanığın üzerlerine atılı suçu işlemedikleri gerekçesiyle beraatını, hayatını kaybeden bir sanığın dosyasının da düşürülmesine karar verdi.

Mahkemede öte yandan, hukuka aykırı delil toplayanlar, sahte delil üretenlerle ilgili Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi.

Konuyla ilgili Avukat Celal Ülgen, duruşmanın ardından bir açıklama yaptı. Karara rağmen üzgün olduğunu ifade eden Celal Ülgen, gözyaşlarını tutamayarak “Bir kumpas davasını daha geride bırakıyoruz. Sevinçli miyim diye soracak olursanız aslında çok üzüntülüyüm. Karar okunurken Ali Tatar’ın kız kardeşinin feryatlarını duydum. Ali Tatar’ı nasıl geri getireceğiz. Geri getiremeyeceğimize göre sevinç duymak çok zor” dedi.
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel yaptığı açıklamada, “Kaybolan adalet duygumuzu yeniden güçlendirdiği için sayın savcıya teşekkür ediyorum. 2 Ekim 2015 günü tarihi bir gün olarak değerlendirilmelidir" diye konuştu. 

Google+ WhatsApp