Potanın Kraliçeleri Şampiyonluk Yolunda

Fenerbahçemiz ile Yakın Doğu Üniversitesi, Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off finalinin 4. maçında karşı karşıya geliyor. 21 Mayıs Pazartesi günü Metro Enerji Spor Salonu'nda oynanacak müsabaka saat 18.00'de başlayacak ve TRT Spor’dan ekranlara gelecek.

Seride 2-1 üstün durumda olan Takımımız, bu maçtan da galip ayrılması durumunda 2017-2018 sezonunu şampiyonlukla tamamlayacak. Yakın Doğu Üniversitesi'nin galibiyeti durumunda ise şampiyon takım, 5. maç sonunda belli olacak.

Fransız antrenör Valerie Garnier’in takımın başına geçmesiyle birlikte yükselişe geçen Potanın Kraliçeleri, taraftar desteğini de yanına alıp, şampiyonluğunu yarın ilan etmeyi hedefliyor.

Fenerbahçemiz ligde normal sezonu 19 galibiyet, 5 mağlubiyetle üçüncü sırada bitirirken, Yakın Doğu Üniversitesi ise  22 galibiyet ve 2 mağlubiyetle ligi lider tamamladı.

Takımımız çeyrek final serisinde Beşiktaş’ı, Yakın Doğu Üniversitesi de Galatasaray'ı 2-0'la geçerek yarı finale yükseldi. Yarı final serisinde Hatay Büyükşehir Belediye ile karşılaşan Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımız, rakibine 3-0'lık üstünlük kurarak adını finale yazdırdı. Yakın Doğu Üniversitesi ise yarı final serisinde de Çukurova Basketbol'u 3-1'le geçerek finale çıktı.

Takımımız, play-off final serisinin ilk maçını deplasmanda 83-76 kazanarak 1-0 öne geçti ve ev sahibi avantajını ele geçirdi. Evindeki ikinci karşılaşmada rakibine 68-61 üstünlük kuran Yakın Doğu Üniversitesi, seriye 1-1'lik eşitliği getirdi. Fenerbahçemiz, serinin üçüncü mücadelesinde taraftarı önünde rakibini 81-68 mağlup ederek 2-1'lik üstünlük yakaladı.

Ligde normal sezonda iki takım arasında oynanan iki karşılaşmayı da sarı-lacivertli ekibimiz kazandı. Deplasmanda rakibini 78-65 mağlup eden Fenerbahçemiz, sahasında da 66-65'lik skorla gülen taraf oldu.

Google+ WhatsApp