PKK’lılar cezaevinden nasıl kaçtı?

Diyarbakır’da 6 PKK’lı mahkumun cezaevinden firar etmesiyle ilgili başlatılan soruşturma sürüyor. Mahkumların, havalandırmaya çıktıkları yerde yatak çarşaflarını birbirine bağlayarak, 5 metre yükseklikteki duvara tırmandıkları ve görme mesafesinin düştüğü yağışlı havada sürünerek kaçtığı tahmin ediliyor.

Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesinde bulunan D Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’ndan PKK’lı mahkumlar Beşir A., Diyar K., Devrim K., Ramazan A., Ulaş A. ve Osman K.’nin firar etmesi ile ilgili dün başlatılan soruşturma sürüyor. Bu çerçevede güvenlik güçleri kaçan mahkumların yakalanması için geniş kapsamlı operasyon başlattı. Şahısların kaçma olasılıklarının bulundukları çevre iller ile Diyarbakır ve ilçelerindeki birçok adres gözetim altına alındı. Soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan ve aralarında gardiyanların da bulunduğu ileri sürülen 10 kişinin ifadesi alındı.

İKİ BAKANLIK TAKİBE ALDI

İçişleri Bakanlığı’nın ise firar olayı ile ilgili müfettiş görevlendirdiği öğrenildi. Müfettişlerin, kente geldiği ve bugün çalışmalara başlayacağı bildirildi. Adalet Bakanlığından gelen yetkililer de cezaevinde incelemelerde bulundu.

Firar olayı, dün sabah saatlerinde cezaevinde yapılan sayımda ortaya çıkmıştı. Aralarında yaklaşık 3 yıl önce Bingöl Cezaevi’nden kaçan ve hemen ertesi gün yakalanan 3 kişinin de bulunduğu 6 mahkumun, havalandırmaya çıktıkları yerde yatak çarşaflarını birbirine bağlayarak, 5 metre yükseklikteki duvara tırmandıkları ve görme mesafesinin düştüğü yağışlı havada sürünerek kaçtığı tahmin ediliyor.

Google+ WhatsApp