PKK ölenlerin sayısını az göstermek için cesetleri bahçeye gömüyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde operasyonlar devam ederken, etkisiz hale getirilen PKK'lıların az gösterilmesi için cesetlerin bahçeye gömüldüğü ortaya çıktı.

PKK ölenlerin sayısını az göstermek için cesetleri bahçeye gömüyor

Yüksekova'da 13 Mart 2016 tarihinde ilan edilen sokağa çıkma yasağıyla birlikte start verilen terörle mücadele kapsamındaki "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" devam ediyor. Yüksekova’nın Mezarlık, Cumhuriyet, Orman, Eski Kışla, Yeni, Yeşildere, Dize, Güngör ve Esentepe mahallelerinde terör örgütü mensupları tarafından açılan hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve EYP’lerin kontrollü şekilde imha edilmesi için düzenlenen operasyonda güvenlik kuvvetleri arama tarama çalışmalarını gece gündüz demeden sürdürüyor. Esentepe Mahallesi'nde teröristin silah tamir atölyesi olarak kullanıldığı tespit edilen evde 8 Kalaşnikof silah ve silaha ait 9 adet şarjör, 5 adet pompalı tüfek, tabanca, bu silahlara ait 2 bin 200 adet mermi, hücum yelekleri, kıyafet, gaz maskesi, sırt çantası, örgütsel doküman, yaşam ve tıbbi malzemeler ele geçirildi. Güvenlik kuvvetleri, evde teröristlerin arızalanan silahlarını onarmak için kullandığı yedek parçaların yanı sıra kollu matkap ve silah yapımında kullanılan bazı malzemeler de ele geçirdi.

CESETLERİ GÖMÜYORLAR
Operasyonlar başarılı şekilde devam ederken, büyük zayiat veren terör örgütü üyelerinin öldürülen teröristlerin sayısını olduğundan az göstermek için cesetleri gömdüğü ortaya çıktı. Operasyonun devam ettiği mahallelerde daha önce öldürülen 2 teröriste ait cesetleri gömülmüş olarak bulan güvenlik kuvvetleri, Cumhuriyet Mahallesi'nde terör örgütünün sözde karargah olarak kullanıldığı evin bahçesinde de detektörle arama çalışması yürüttüğü sırada bahçede bir bölümün kazıldığını fark ederek, EYP tuzaklamalarına karşı dikkatli şekilde alanı açtı. Kazılan yerdeyse bir teröriste ait ceset bulundu. Gömülü teröristin üzerinden el bombası ve örgütsel dokümanlar çıktı. İlk inceleme sonrasında teröristin cesedi Yüksekova Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Google+ WhatsApp