Phillip Cocu: Geliştirmemiz gereken noktalar var

Phillip Cocu: Geliştirmemiz gereken noktalar var

Teknik Direktörümüz Phillip Cocu, Benfica maçının ardından açıklamalarda bulundu. İlk yarıda iyi iş çıkardıklarını belirten Cocu, ikinci yarıda ise çok fazla top kaybı yaptıklarına ve istedikleri görüntüyü sergileyemediklerine vurgu yaptı.

Teknik Direktörümüz Phillip Cocu, Benfica maçının ardından açıklamalarda bulundu. İlk yarıda iyi iş çıkardıklarını belirten Cocu, ikinci yarıda ise çok fazla top kaybı yaptıklarına ve istedikleri görüntüyü sergileyemediklerine vurgu yaptı. Takımın gösterdiği efordan ve gayretten dolayı mutluluk duyduğunu da sözlerine ekleyen Cocu, rövanş maçında taraftar desteğiyle her şeylerini ortaya koyacaklarını söyledi ve geliştirmeleri gereken noktaların olduğuna dikkat çekti.

Karşılaşmanın ardından yayıncı kuruluşa maçı değerlendiren Cocu, “Çok kötü bir skor değil. Sonuçta yenilgi ama ikinci maç için umutlarımızı taşıyabileceğimiz bir skor. Kendi sahamızda umuyorum ki taraftarlarımızın desteğini arkamıza alarak mücadele edeceğiz. İlk yarıda hem defansif anlamda hem de top bizdeyken iyi iş yaptık. İkinci yarıda ise sadece defansif anlamda iyi iş yaptık. Defansif organizasyonumuz iyiydi ama çok fazla gereksiz top kaybı yaptık. Top ayağımızdayken istediğimiz görüntüyü sergileyemedik. Böyle olunca rakip kendini her geçen dakika daha da güçlü hissetti ve bizi kendi kalemize itmeye başladı. Bu anlardan birinde de golü buldular. İkinci yarıda top ayağımızdayken çok daha iyisini yapabilirdik” dedi.

Benfica gibi bir takıma karşı kendi sahalarında oynuyor da olsalar baskı yapabileceklerini gösterdiklerini belirten Cocu, “İkinci yarıda bunu yapabilecek gücümüz yoktu. Topun kontrolünü de sağlayamadığımız bir ikinci yarı geçirdik. Böyle karşılaşmalarda bu çok önemlidir. Topun sizin ayağınızda kalması gerekir, rakibin savunmasının adım adım geriye gitmesi gerekir. Topu ayağınızda tutarak rakibi kendi kalesine itebilirsiniz. Tabii ki geliştirmemiz gereken noktalar var. Özellikle Şampiyonlar Ligi’nde oynuyorsanız iç saha dış saha ayrımı vardır. Farklı karşılaşmalar olur. Takımımızın bu akşam gösterdiği efordan, gayretten, çalışmadan dolayı mutluluk duydum. Tüm gücümüzü, elimizde ne var ne yoksa önümüzdeki hafta oynayacağımız ikinci maçı kazanabilmek için sahaya yansıtacağız, her şeyimizi ortaya koyacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

BASIN TOPLANTISI

Teknik Direktörümüz Phillip Cocu, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı maç değerlendirmesinde şunları söyledi:

“Bu statta oynamanın kolay olmayacağını biliyorduk. İlk yarıda çok iyi oynadık. Birlikte ve kompakt oynadık. Benfica’nın üzerine gidebileceğimiz doğru anları beklemeye gayret gösterdik ve bu anları da yakaladık. Karşımızda toplu oyun anlamında güçlü bir rakip vardı. İlk yarıdaki görüntüden mutluyum. İkinci yarıda iyi savunma yaptık ama top bizde iken çok fazla top kaybı yaptık. Top kayıpları hücuma çıkmamızı, rakip  alanda üretken olmamızı zorlaştırdı. İkinci maçta iyi bir skor alabilmek için bu durumu geliştirmeliyiz.”

Ayew ve Soldado ile ilgili soruya Hollandalı çalıştırıcı, “11'de oynarlar mı oynamazlar mı, bu sorunun cevabı ayın 14’ünde oynanacak rövanş maçında belli olacak. Bu iki oyuncunun toparlanmış hali bize ofansif anlamda seçenek katacaktır. İlk yarıda topla daha iyiydik ve üretkendik. Bence kendi sahamıza çok da kötü bir skorla gitmiyoruz" yanıtını verdi.

Google+ WhatsApp