Pet İstanbul Fuarı 23 Ekim´de Kapılarını Açıyor

Türkiye´nin en büyük evcil hayvan ürünleri fuarı olan Pet İstanbul Fuarı, 23 Ekim´de kapılarını ziyaretçilere açıyor. Türkiye´nin en büyük evcil hayvan ürünleri fuarı bu yıl iki kat büyüyerek açılı

Türkiye´nin en büyük evcil hayvan ürünleri fuarı olan Pet İstanbul Fuarı, 23 Ekim´de kapılarını ziyaretçilere açıyor.
Türkiye´nin en büyük evcil hayvan ürünleri fuarı bu yıl iki kat büyüyerek açılıyor. Her yıl ortalama yüzde 20 büyüyen sektörde evcil hayvan sahiplerinin hayatlarını kolaylaştıran ürünler, 23 Ekim´de Pet İstanbul Fuarı ile tek bir çatı altında buluşuyor. Fuarın bu yılki ana sponsoru Nestle Purina, fuar açılışında ziyaretçilerini Pet Balosu ile ağırlayacak. Papyonlu kedilerin ve köpeklerin katılacağı baloda çok özel ikramlar yapılacak ve katılımcılara pet papyonu hediye edilecek.
Türkiye´nin ilk yerli mama firması Tropikal Pet Champion Agility de Frisbee Team ile fuar açılışında Frizbi Şovu gerçekleştirecek. Pet İstanbul Fuarı, daha birçok etkinlikle ziyaretçilerine nefis bir hafta sonu yaşatmayı planlıyor. Sinema oyuncusu ve Yetenek Sizsiniz şampiyonu Max da fuarda hayranlarıyla buluşacak. Max´ın eğitmeni Ali Yeşilırmak, 4 gün boyunca fuarda ziyaretçilere eğitimin püf noktaları konusunda bilgi verecek.
Etkinlikler bunlarla da bitmiyor. Dostum ve Ben ekibi, dünya şampiyonu Alena Smolikova´yı Don Dancing şovu ile Pet İstanbul Fuarı´na getirecek. Ayrıca ünlü pet stilisti Mehmet Güneş, Dostum ve Ben standında özel bir gösteri yapacak. Evcil hayvan sahipleri de ırk geçidinde dostları ile podyuma çıkacak.
Pelagos firması, fuar esnasında standını ziyaret eden müşterileri arasından yapacağı çekiliş ile bir adet motosiklet ve sürpriz hediyeler verecek.

DÜNYADA İLK VE TEK ÜRÜNLER FUARDA
Pet İstanbul Fuarı ile birçok firmanın Türkiye´de ve dünyada ilk ürünleri de görücüye çıkacak. Evde beslenen kedi ve köpeklerin dışarıda dolaştıktan sonra eve girerken ayak (pati) ve tuvalet sonrası genital bölge temizliğini su ile fırçalayarak yapan dünyada benzeri olmayan ilk ve tek cihaz da fuarda tüketicilerin beğenisine sunulacak.
Bu yıl fuarda yer alacak bir başka yenilik, dünyada bir ilk olan yıkama gerektirmeyen hazır akvaryum kumları olacak. Dünyada ilk olup, tamamı Türk icadı bir başka ürün de sokak hayvanlarına mama ve su veren geri dönüşüm ünitesi. Kedi ve köpeklerde tedirginlik azaltan pet kıyafeti de yine dünyada ilk kez bu fuarda sergilenecek.

FUAR SEKTÖRÜN PROFESYONELLEŞMESİNE KATKIDA BULUNUYOR
Türkiye´nin en büyük pet fuarı olan Pet İstanbul Fuarı, sektör firmaları ile veteriner klinikleri, pet shop mağazaları, zincir marketler ve e-ticaret firmalarının bir araya gelmesi için önemli bir platform olacak. Fuar ile yurt dışından gelecek ziyaretçiler ile üretici firmaların ihracat yapmasına da katkıda bulunulması hedefleniyor.
Ulusal Fuarcılık Genel Müdürü Selçuk Çetin, "Dünya pet sektörü yıllık 70 milyar dolarlık bir büyüklüğe sahip, ülkemizde de hızla büyüyor. Biz Türk pet sektörünün dünyada söz sahibi olmasını hedefliyoruz. 850 milyon dolar pazar büyüklüğü ve şu anda 10-12 milyon dolar olan tahmini ihracatımız var. 5 yıl içinde bu rakamların pazar büyüklüğümüzün yüzde 20´lerine eşitleneceğine inanıyoruz. Pet İstanbul Fuarı hem sektör firmalarına hem de evcil hayvan sahiplerine faydalı olmasını hedefliyoruz" dedi.
Pet İstanbul Fuarı, 23 Ekim Perşembe ile 26 Ekim Pazar tarihleri arasında 4 gün boyunca 11.00-19.00 saatlerinde ziyaretçilerine açık olacak. Fuarla ilgili detaylı bilgiyi ise www.petfuari.com internet sitesinden ulaşılabilecek.
(CC-Y)

17.10.2014 10:02:33 TSI

Google+ WhatsApp