Parklar Led'lenecek

Parklar Led'lenecek

Parklar Led'lenecek

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi İlçe sınırları içerisinde 512 park bulunduğunu bunların dışında kavşak, bahçe ve sosyal tesisler ile hizmet merkezlerinin aydınlatılmasında yeni bir proje çalışması yaparak led ile ışıklandırılacağını söyledi.
2015 yılı içerisinde aydınlatma tesisi eskimiş parkların aydınlatma tesisatının yenilenmesi ve normal lambaların led aydınlatma ile değiştirilmesi için ihale yapıldığını belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, "Parkların, sosyal tesislerin ve hizmet binalarının güneş enerjisinden elektrik üretilerek aydınlatma çalışması devam etmektedir. Ancak Melikgazi ilçesinde şu anda büyük ölçekli ve çok amaçlı 512 park bulunmaktadır. Sosyal ve spor tesisleri, zabıta merkezleri, atölye ve fidanlık gibi tesislerde ışıklandırma eski lambalar ile devam etmektedir. Bazı alanlarda güvenlik açısından halojen aydınlatma yapılmaktadır. Bu tür aydınlatma hem maliyetli olup hem de ışıklandırması çok parlak olmamaktadır. Bu açıdan led’li projektörler ile aydınlatma sağlanacaktır. Bunun için tüm tesislerin bir envanteri çıkarılmış olup gerekli led aydınlatma çalışmasına başlanılmıştır" dedi.
Parkların led ışıldaklarla aydınlatılarak birçok alanda daha fazla ışıklandırma yapılacağını ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, bu çalışmanın Ağustos ayı içerisinde tamamlanacağını ve elektrik tüketiminden tasarruf sağlanacağını sözlerine ekledi.

Google+ WhatsApp