Paris bombacısının kaldığı iddia edilen otellere 300 polisle baskın

Fransa’nın kalbi Paris’te yaşanan ve 129 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısın katılan teröristlerden birinin İzmir’in Basmane semtindeki bir otelde kaldığı iddia edilirken, 300 polis semtteki pansiyonlarda sabaha karşı arama yaptı.

Paris bombacısının kaldığı iddia edilen otellere 300 polisle baskın

Fransa’nın Başkenti Paris’te IŞİD üyeleri tarafından gerçekleştirilen terör saldırılarının yankıları hala devam ediyor. Fransa, 120’yi aşkın kişin öldüğü, onlarca kişinin yaralandığı saldırının ardından alarma geçerken, Fransız yetkililer Türkiye’nin de aralarında bulunduğu bazı ülkelerle temasa geçti. Öte yandan, IŞİD örgütüne bağlı teröristlerce gerçekleşen olayın ardından, bir teröristin ise İzmir’in Konak ilçesine bağlı Basmane semtinde konakladığı iddia edildi. İddialara göre, Stade de France’ın önünde kendini patlatan Ahmad Al Mohammad adlı bombacı, İzmir’deki otele 2 Ekim tarihinde saat 03.50 sıralarında sahte pasaportla giriş yaptı. Ahmad Al Mohammad 47 saat odada kalıp 4 Ekim’de saat 03.30’da otelden ayrılırken, gözler Basmane’de bombacının kaldığı öne sürülen otele çevrildi. Bazı otel çalışanları 25 yaşındaki Paris bombacısının otelde kaldığını doğrularken, emniyet güçlerinin olayla ilgili otele geldiği ve giriş yaptığı tarihten itibaren güvenlik kamera görüntülerini aldığını söyledi.

Bombacının otelde kaldığı iddiaları ise hem İzmir Emniyeti’nden, hemde İzmir Valiliği tarafından ise doğrulanmadı.

Öte yandan, harekete geçen İzmir emniyeti ise sabaha karşı Basmane semtine 300 polisle bir operasyon yaptı. Bombacının kaldığı otelle birlikte toplam 27 otel ekipler tarafından didik didik arandı. Aramalarda ise 286 yabancı uyruklu, 80’i Türk vatandaşı olmak üzere toplam 366 kişi kontrol edildi. 44 yabancı uyruklu şahıs ise sınır dışı işlemleri için İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi. Alınan bilgiye göre, kontrol edilen kişilerde herhangi bir olumsuz duruma rastlanılmadığı bildirildi.

Google+ WhatsApp