Özvarinli: “Tarım’da Çiftçiyide Besiciyide Bitirdiler”

Özvarinli: “Tarım’da Çiftçiyide Besiciyide Bitirdiler”

İYİ Parti’nin Kocasinan Belediye Başkan adayı Dr. Hasan Sami Özvarili seçim çalışmalarına devam etti. Kadir Has Kongre Merkezi’ndeki Kayseri Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuar’ını ziyaret eden Özvarinli, Tarım, Hayvancılık ve Gıda üretimi yapan çiftçinin hayvancılık yapan besicinin sürekli kan kayıp ettiğini belirterek ” Tarımda ve hayvancılıkta dışa bağımlılık artı. Bütçeden tarıma ve hayvancılığa düşen destek azaldı,Tarımı da,çiftçiyi de,besiciyi de bitirdiler.1.Nisan dan hemen sonra Belediye olarak Tarım yapan çiftçiye,besi yapan üreticiye katkı sunacağız, bu sektörlere sahip çıkılmasa, bugünkü yaşadığımız sıkıntılar giderek derileşir. Son yıllarda Tarımı yok ettiler, hayvancılık bitme noktasında, çiftçi ve besici kan kaybediyor” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dursun Ataş ve meclis üyesi adayı Kazım Yücel ile birlikte Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı’nı gezen Özvarinli, seçim çalışmalarına başka bir bölgede devam etmek üzere Fuar alanından ayrıldı.

ÖZVARİNLİ YENİ SANAYİ’DE

İYİ Parti Kocasinan Belediye Başkan adayı Dr. Hasan Sami Özvarinli, Yeni Sanayide seçim çalışması yaptı. Seçim çalışmalarına Parti merkezinde partilileriyle bir araya gelerek başlayan Özvarinli’ye, partisinin Kocasinan İlçe Başkanı Yurder Şahin ve partililer eşlik etti. Özvarinli daha sonra Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarına oradan da Yeni sanayi de seçim çalışması yaptı, ardından Büyük kışlalılar derneğini ziyaret etti.

‘ESNAF ÇOK SIKINTILI, ÇIKIŞ ARIYOR’

İYİ Parti Kocasinan adayı Özvarinli seçim turuna, Yeni Sanayi’de esnafı ziyaret ederek devam etti. İşyerlerini ziyaret eden Özvarinli’ye esnaf büyük ilgi gösterdi. Simit satıcısı ‘Koşturma içinde size güç lazım, taze ve gevrek simit lazım’ diyerek, Özvarinli’yi tezgâhına davet etti ve simit ikram etti. Esnafın elini sıkan, sorunlarını dinleyen Kocasinan Belediye Başkan adayı Özvarinli,”Esnafımız çok sıkıntılı, çare arıyor, bu ekonomik krizden çıkış arıyor” dedi. Özvarinli öğle nazmını Yeni sanayi de kıldıktan sonra esnaf ziyaretlerini sürdürdü.

‘GERİ KALMIŞLIK, KOCASİNAN’IN KADERİ OLMAMALI’

Hasan Sami Özvarinli, Kayseri’de faaliyet gösteren Büyükkışlalılar Derneği’nde ziyaret ederek dernek başkanı Av. İbrahim İlbasmış ile görüştü. Bir soru üzerine Özvarinli; burada yaptığı konuşmasında Büyük bir köy görünümünde olan Kocasinan’la ilgili olarak,”Kocasinan ilgisizlikten bu hale geldi ve nice insanımız arzuluyor ki, yaşadığı kent şu köy görüntüsünden kurtulsun. Eğer biz bu arzulanan çalışmayı yapmasak. Bu sorumlu bir yöneticilik anlayışı olmaz, biz bunu mutlaka yapacağız. Biz de çalışma azmi mevcuttur. Buranın sorunu 25 yıldır bu şehrin gündeminde, bu kentte 25 yıldır sorumlu olanlar ne yaptı? Soruna çözüm buldular mı? Yeterince bu sorunla mücadele ettiler mi? Hayır. Bunun tam tersine kent kaderiyle baş başa kaldı? Eğri oturup, doğru konuşacağız ve bu sorunla yüzleşeceğiz. Bu yüzleşme birinin makamı kaybetmesi, öbürünün makama gelmesi değildir. Bu konular memleket meselesidir. Bu konuların çözülmesi gerekiyor. Bu şehrin sahipleri var artık bu geri kalmışlığı mutlaka yenecek, yok edecek ve sorunları çözerek yok edecek. Özncelikle Kocasinan da ne var ne yok bileceğiz ve gereğini yapacağız. Geri kalmışlık Kocasinan’ın kaderi olmamalı” şeklinde konuştu.

‘TANZİM SATIŞ NOKTALARI’

Özvarinli daha sonra Kadir Has Kongre Merkezi’nde açılan Kayseri Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuar’ına uğrayarak Tarım ürünlerini sergileyen esnafı ziyaret, fuarı gezen vatandaşlarla ise sohbet etti. İYİ Parti’nin Kocasinan Belediye Başkan adayını karşısında gören bir vatandaş, Özvarinli’ye tanzim satış noktalarına ilişkin düşüncelerini sordu. Vatandaşın sorusunu cevaplayan Özvarinli,34 noktada satışa başlayan tanzim satış noktalarıyla yaklaşık 400 bin kişiye bin manav düştüğünü söyledi.

Tanzim satış noktalarının açılmasının bir şov gibi olduğunu belirten Özvarinli,”Esnafı suçlayarak bu iş olmaz. Ekonomi bütüncül bir iştir. Üretici ve tüketicinin alım gücünü hesaplamak gerek. Esnafın kazandığı oran bellidir. Esnaf fahiş bir kazanç elde ediyorsa onu tespit etmelisiniz. Benim de bir önerim var, Türkiye’de yüzlerce AVM var. O zaman AVM’lere yönelik de bir düşünce üretsinler. Devlet AVM’mi açmalı ya da başka bir şey mi yapmalı? Tanzim satı tabi ki olsun, ama çadır kurarak olmasın seçimlere bir ay kala olmasın” dedi.

‘DEVLETİN İŞİ MANAV AÇMAK DEĞİL’

Tanzim satış noktalarında oluşan kuyruklarla ilgili soruya ise, hiç inandırıcı olmadığını belirten Özvarinli,”devletin işi manav açmak değil, devletin işi tüketicinin cebindeki parayı arttırmak. Devletin işi sağlıklı ve ucuz gıda erişimine katkı sunmak için, taşıcıların mazotunu ucuzlatın. Bu hoş ve inandırıcı bir durum değil, vatandaş buna inanmaz ama eğer ucuz gıda geliyorsa da gitsin alsınlar” diye konuştu.

DERNEK ZİYARETİ

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere sayılı günler kala İYİ Partililer, Sivil Toplum Kuruluşları(STK)’ları ziyaret etmeye devam ettiler. Bu kapsamda aynı zamanda Partileri’nden meclis üyesi adayı da olan, Kayseri Kalıp Makine ve Talaşlı İmalatçılar Derneği Başkanı Osman Türkü’de ziyaret ettiler. Dernek başkanı Türk ve yönetimi ile bir araya gelen İYİ Parti kurmaylarına burada kahvaltı ikram edildi.Özvarinli’nin seçim gezilerinin bazı bölümlerine Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dursun Ataş, İl Başkanı Süleyman Bozkurt ile Meclis üyesi adayları da katılarak destek veriyorlar.

Google+ WhatsApp