Özhaseki, Geleceğin Mimarları´na Kayseri´yi Anlattı

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Maltepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileriyle biraraya geldi. Öğrenciler ve öğretim görevlileri ile birlikte Başkan Özhaseki´yi ziyaret eden öğ

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Maltepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileriyle biraraya geldi.
Öğrenciler ve öğretim görevlileri ile birlikte Başkan Özhaseki´yi ziyaret eden öğretim üyesi Prof. Dr. Tülin Görgülü, mimarlık ve iç mimarlık bölümü öğrencilerinin bitirme projesi kapsamında üç gündür Kayseri´de olduklarını söyledi.
Mimarlık Bölümü öğrencilerinin tarihi Kayseri Evleri´nin yer aldığı Tavukçu Mahallesi´nde, İçmimarlık Bölümü öğrencilerinin ise Kiçikapı´daki Meryem Ana Kilisesi ile Vezir Hanı üzerinde çalışıp proje geliştireceklerini kaydeden Prof. Dr. Görgülü, Kayseri´de kendilerine her türlü kolaylığı sağlayan ve desteklerini esirgemeyen Başkan Özhaseki´ye de çok teşekkür ettiklerini ifade etti.
Başkan Özhaseki de öğrencilerle tek tek tanıştıktan sonra Kayseri´deki gelişim ve son dönemlerde gerçekleştirdikleri mimari projeler hakkında bilgiler verdi. Özellikle tarihi eserlerin restorasyonu ve şehircilik üzerinde duran Başkan Özhaseki, tarihi dokuyu koruyup kollama konusunda son zamanlarda önemli adımlar atılmaya başlandığına dikkat çekti.
Ziyaretin sonunda Prof. Görgülü tarafından Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fükültesi Seramik Bölümü tarafından yapılmış beyaz güvercin heykelcikleri hediye etti.
(AÖ-Y)

17.10.2014 10:11:10 TSI

Google+ WhatsApp