Özhaseki, “Cumhuriyet hiç kimsenin tekelinde değil”

Özhaseki, “Cumhuriyet hiç kimsenin tekelinde değil”

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, TV Kayseri ekranlarında ülke gündemini ve Kayseri’deki yatırımları değerlendirdi. Özhaseki, “Cumhuriyet hiç kimsenin tekelinde değil” dedi.

Cumhuriyetin hiç kimsenin tekelinde olmadığına vurgu yapan Özhaseki, “Dışarıda o ezberlediği ideolojik kalıpları kıramayan birtakım insanlar var. Hala 80 sene, 60 sene, 30 sene öncesinde kalıp ‘Cumhuriyet biziz, bizimdir’ diyen insanlar var. O ne demek ya öyle? Vatandaş gidiyor, oy kullanıyor, kendisine benzeyenleri temsilci olarak seçip Ankara’ya gönderiyor. İşte bunun adı Cumhuriyet. Yani kimsenin tekelinde olan bir şey değil bu” ifadesini kullandı.

 

“Bizim en zorlandığımız konu; içimizdeki hainler “

 

Fransa’da Hz. Muhammed’e yönelik hakaretler içeren karikatürlerin kamu binalarından yansıtıldığı dergide Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik hakaretlerin de olduğunu ve bu karikatürlerin İzmir’in CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı’nın eşi tarafından da paylaşılmasını nasıl değerlendirdiği sorusu üzerine Özhaseki, “Türkiye’nin AB’ye alınmamasının temelinde bu toplumun çoğunlukla Müslüman bir toplum olmasının büyük bir önemi var. Standartları Türkiye ile yarışamayacak ülkeleri bile, bu birliğe alırken bize set çekmelerinin altındaki sebebin bu olduğunu da biliyoruz. Fikir, basın, ifade özgürlüğü gibi özgürlük sloganlarını sıralayanların, bu özgürlüğü sadece kendileri için istediklerini de biliyoruz. Ben inanıyorum, inancımla da kimsenin alay etmesine tahammül edemem. Böyle bir ortamda gelip gidip bunu bir siyaset malzemesi edenler var. Şimdi bunların gerçek yüzü bir kez daha ortaya çıkıyor. Ben o karikatürleri görmedim ama böyle bir şey varsa o içimizdeki İrlandalıları Allah islah etsin. Bizim en zorlandığımız konu bu içimizdeki hainler meselesi. Türkiye’nin birliğini hala sindiremeyenler var. ‘Bu ülke karışsın, işler kötüye gitsin de bir seçim olsun biz de bir şeyler yapabilir miyiz’ diyenler var. Bu son derece üzücü ve hainlikle eşdeğer” dedi.

 

“Her konuda Türkiye’de gelmiş geçmiş tüm iktidarlardan daha başarılıyız“

 

“Bugüne kadar en başarılı ve en çok icraat yapan hükümet biziz” sözleriyle ilgili genel bir değerlendirmede bulunan Özhaseki, “Evet bunu her yerde söyleyebiliriz, alnımız ak. Her konuda Türkiye’de gelmiş geçmiş tüm iktidarlardan daha başarılıyız. Hangi birinden başlayayım? Ulaşımda, sağlıkta, eğitimde, ekonomide, hükümet etmede yani her konuda başarılıyız. İlk şehir hastanesi temelini de burada Kayseri’de attık. Allah’a hamdolsun, gururluyum. Dua alıyoruz bolca” dedi.

 

“Kimsenin önünü kesmeye niyetimiz yok, yeter ki çalışsınlar”

 

Yerel Yönetimler Yasası ile ilgili soruları yanıtlayan Özhaseki, “Bizim hazırladığımız taslağı hiç bilmeden yorum yapmaya başladılar: ‘Ankara’nın, İstanbul’un önünü kesmeye çalışıyorlar’ diye veryansın ediyorlar. Ne biliyorsunuz ya? Bunlar artık mağduriyet edebiyatını bıraksalar iyi olur. Seçim öncesi Ankara’da bir tane slogan vardı, “Hak yerini bulacak” yani benim daha önce hakkım yenmişti, o yüzden şimdi bana verin havası. Şimdi ne var, ‘Meclis’te benim önüm kesiliyor, çalışamıyorum’ havası. Ankara ve İstanbul’daki grup başkanı arkadaşlarımızla konuşuyorum; ‘Ne istedilerse veriyoruz’ diyorlar. Hiç sınır yok. Kimsenin önünü kesmeye niyetimiz yok, yeterki çalışsınlar. Ama daha taş üstüne taş koyamayan CHP’li belediye başkanları var, bunu vatandaş görür. Bir yerde biletini keser. Algı operasyonlarıyla uğraşıyorlar. Ajanslar vasıtasıyla sunmaya çalıştıkları bir tipoloji var. Bunların foyası çok çabuk akar. Vatandaş her şeyin farkına varır. Algılarla uğraşmak doğru değil. Önemli olan hizmettir. Hizmet yaparsanız vatandaş sizi iyi hatırlar, unutmaz” dedi.

 

“Ne becerileri var ne güçleri var ne de iş yapmaya niyetleri var”

 

Yerel yönetimlerin güçlü olduğu takdirde başarılı olacağını vurgulayan Özhaseki, “Tüm dünyada yerel yönetimlerin güçlü olduğu bir dönemde eskiye dönüş olmaz. CHP’lilerin dediği gibi hiç olmaz. Neredeyse seçimin ardından iki sene geçti ama Ankara, İstanbul, İzmir’de hiçbir şey yok. Efendim ne oldu pandemi döneminde üç beş tane domates, biber dağıttı. Bunu belde belediyeleri bile yapıyor, söylemeye gerek dahi duymadan. Anadolu’da herhangi bir ilçe dahi onlardan daha fazla iş yapıyor. Ne becerileri var, ne güçleri var ne de iş yapmaya niyetleri var. Şu andaki moda algı operasyonu. Tek niyetleri bu. Gazetelerde başlıklar, sosyal medyada trolleri akşama kadar ver Allah ver ediyorlar. Bununla ne kadar hayat sürer? Onu da göreceğiz değerlendirmesinde bulundu.

 

“Erciyes Üniversitesi Çocuk Hematoloji - Onkoloji ve Kemik İliği Nakli Hastanesi, 23 Nisan’da açılacak”

 

Özhaseki, “Belediye başkanlığım döneminde benim anlayışım sadece kanunlarda belirtilen belediye hizmetlerini yapıp geriye çekilmek değildi. Riskli olmasına rağmen, ömrümden de çalmasına rağmen Kayseri’nin ne kadar işi varsa kendime dert ettim. Organize sanayide sıkıntı vardı, serbest bölge kurulacaktı dert ettim, baraj kurulacaktı dert ettim, Kayserispor’u dert ettim, kültürünü, sanatını, Kayseri’yle ilgili ne var ne yok dert ettim. Benim zamanımda 4 tane hayırseverler zirvesi yaptık. O dönemin başbakanlarını, Cumhurbaşkanlarını davet edip hayırseverlerle buluşturduk. Adeta hayırseverlik işi katlayarak devam etti. Bu dönemde pandemi sebebiyle yapmıyoruz ama önümüzdeki dönemde Memduh Başkan ile konuştum yine yapacağız. Hayırseverliğin artmasını amaçlıyoruz. Mesela Erciyes Üniversitesi Çocuk Hematoloji - Onkoloji ve Kemik İliği Nakli Hastanesi, kan kanserli çocukların tedavi olduğu bir hastane. Kayserili uzmanlarımız, hocalarımız, profesörlerimiz Amerika’dan geliyorlar. Eğer buraya bir hastane yaptırırsanız söz veriyoruz burdan bir yere gitmeyiz dediler. Ben de o zamanlar İstanbul’daki arkadaşlarımı aradım, geldiler, temeli attık. Sağ olsunlar. Şu ana kadar 40 milyon lira para harcandı oraya. Belediyelerimiz, sanayi, ticaret odalarımız, şeker fabrikamız, 1. Sanayi, Erciyes Anadolu Holding’ten Allah razı olsun, herkes destek oldu. Ve nihayetinde hastane inşallah 23 Nisan’a açılmış olacak diye ümit ediyorum.

 

 

Erciyes Üniversitesi Hastanesi’ne değinen Özhaseki, “Erciyes Üniversitesi’nde özelikle hastane bölümünde şöyle bir sıkıntı var bunu herkes biliyor, hastanemiz 40-50 yıllık. Çok ihtiyaca cevap verdi ama yavaş yavaş  eskiyor. Yenileme icap ediyor. Bana göre de en büyük sıkıntılarından bir tanesi zamanında bir yerleşim planı yapılıp master plan yapılmaması. Bizim mimar Serdar Bey var, kendisinden rica ettim. 10 kişilik ekibiyle 3-4 aydır gayret ediyorlar. Başhekim Kutay Bey’de yeni atandı. Kendisinden de rica ettik, gelin destek olun diye sağ olsunlar inandı ve projeler başladı. Üniversite için tadilat, tamirat belli. Onun için bir öncelik sıralaması rica ettim. Bu hafta Meclis’te Naci Ağbal biraz yoğundu, önümüzdeki hafta görüşüp inşallah Kayseri için bir bütçe çıkarırız gibime geliyor. Burda da iki seneye bölerek  her şeyi yapıp Erciyes Üniversitesi Hastanesi’nin 20-30 yılını daha kurtarırız inşallah” dedi.

 

“Erciyes bir nimet”

 

Özhaseki, Erciyes Kayak Merkezi ve jeotermal projesinin gidişatına değindi: “Sağ olsun Enerji Bakanı arkadaşımız ilgi gösteriyor konuya. 2200 metrelik sondaj makinaları Kayseri’ye geldi” dedi.

 

Erciyes’teki sondaj çalışmalarından birkaç ay içerisinde sonuç alınacağını ve termal suyun çıkacağını belirten Özhaseki, “Tüm bunlarla birlikte Erciyes’te 12 ay bir doluluk olacak. Şimdi 4-5 aylık doluluğumuz var. Orada bizim yüksek irtifa merkezi dediğimiz sporların yapılmasıyla bu iş 6-7 aya çıkıyor ama yılın kalan aylarını da dolduracak sondaj çalışmasına şimdi başlıyoruz. Orası bir nimet. Orası Kayseri’nin bir taraftan gelir kaynağı bir taraftan sosyal aktivitesini yükseltecek en önemli barometre. Oraya turistler geliyor, Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi dile kolay hafta sonları 80-100 bin civarı misafir orada ağırlanıyor” diye ekledi.

Google+ WhatsApp