(Özel Haber) Osmaniyeli Genç Matematikçi: "yüzyıllardır Fark Edilmeyen Pi Sayı Sistemini Buldum"

Osmaniye´nin Kadirli ilçesinde 20 yaşındaki Abdulkadir Tamir isimli genç, yüzyıllardır keşfedilemeyen pi sayı sisteminde yeni bir sistem keşfettiğini ve bu sistem sayesinde Pi sayısının yaklaşık değer

Osmaniye´nin Kadirli ilçesinde 20 yaşındaki Abdulkadir Tamir isimli genç, yüzyıllardır keşfedilemeyen pi sayı sisteminde yeni bir sistem keşfettiğini ve bu sistem sayesinde Pi sayısının yaklaşık değerindeki sayıların denge merkezlerini, altın oran sayısına uzaklığını ve sayıların Pi sayısına orantısal uzaklıklarını keşfettiğini iddia etti.
Henüz 17 yaşındayken "Robot beyni" ismini verdiği robotlarda yapay zeka ve yetenek konulu çalışmasıyla TÜBİTAK´ın ilgisini çeken ve çalışması onay gören Abdulkadir Tamir, dünyada yüzyıllardır bulunamayan yeni bir Pi sayı sistemi bulduğunu iddia etti. Tamir, "Denge Teorisi" ismini verdiği kendi buluşu sayesinde Pi sayısının yaklaşık değerleri üzerinde çalışma yaptığını ve bu çalışma sayesinde sayıların denge merkezlerini, altın oran sayısına uzaklığını ve sayıların pi sayısına orantısal uzaklıklarını bulduğunu söyledi.
Bu sayı sisteminde iddia ettiği konuların formülünü de bulduğunu ileri süren Tamir, "Ben yüzyıllardır kullanılan bir sistemin içerisindeki keşfedilmeyen bazı sırları gün yüzüne çıkardım. Matematiğe biraz olsun katkım olması amacıyla da sayıların denge teorisini yazdım. Bu buluşumu yakında onaylatıp bir makale ile dünyaya duyuracağım" şeklinde konuştu.
(SLÇ-YHY-Y)

22.10.2014 10:41:15 TSI

Google+ WhatsApp