ÖZCAN: BU ÜLKE YAPTIKLARINIZI UNUTMAYACAK!

ÖZCAN: BU ÜLKE YAPTIKLARINIZI UNUTMAYACAK!

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Kayseri başkanı Ali Özcan, eski genelkurmay başkanı ve 28 Şubat’ın başındaki isimlerden İsmail Hakkı Karadayı hakkında konuştu.

ASKON Kayseri başkanı Ali Özcan, 28 Şubat’ın hafızalardaki yerinin taze olduğunu belirterek “O dönem yaşananlar her yönüyle bizleri etkiledi. Laiklik dediler, gericilik dediler ve kıymetli gördüğümüz değerleri, bizi biz yapan inancımızın gereklerini toplumdan uzaklaştırarak bâtıl batılı anlayışları ülkemize zerk etmeye çalıştılar. Dönemin başbakanı olan Prof. Dr. Necmeddin Erbakan’a dayatılan kararlarla ülkemizi karanlığa sokmaya çalıştılar. Vatana hizmet etme gayretinde olan herkese karşıydılar. Yeni bir Türkiye dizayn ederek toplumu kendi anlayışlarına göre yönetmek ve kontrol etmek istediler. 28 Şubat bu darbeler arasında en iyi planlanmış, en zararlısı ve en utanç verici olanlarındandır. Çünkü bazı mihrakların iddia ettiği gibi 28 Şubat’ta sadece siyasete müdahale edilmemiştir. Gerçekte cuntacılar ve dış güçler, Türkiye’de siyasal, sosyal, ekonomik ve kültürel alanlarda meydana gelen milli ve bağımsız çizgideki müspet gelişmelerden rahatsız oldular ve bu alanların hepsine doğrudan veya dolayı müdahale etmişlerdir.” dedi.

Ali Özcan, “Erbakan, milletimize hafızasını, şanlı geçmişini hatırlattı. Onlara güçlerini, imkânlarını, coğrafyalarının önemini, tarihi mirasını gösterdi. Emperyalist şer güçlere karşı “Hayır!” denilebileceğini, onurlu durulabileceğini gösterdi. İslam âlemine Siyonizm’in ve onun kontrolündeki Batı Medeniyeti’nin gerçek yüzünü gösterdi. Erbakan, İslami duyarlılığı olan kitlelere ve özellikle mütedeyyin hanımlara siyasi bilinç kazandırdı ve siyasi örgütlenmeyi öğretti. Onları siyasetin merkezine taşıdı ve Batı taklitçisi sağcı partiler içerisinde erimekten kurtardı. Böylece Anadolu’nun köylü, işçi, esnaf ve memur çocukları belediye başkanı seçildiler. Milletvekili, bakan, başbakan ve hatta cumhurbaşkanı olabildiler. Erbakan, yabancılara hayır denilebileceğini onurlu durulabileceğini gösterdi. Erbakan, sömürgeciliğin yeni adı olan neoliberalizm ve küreselleşmenin ipliğini pazara çıkardı ve D-8’i kurdu. İslam Birliği’nin ilk adımını attı. Bütün geri kalmış ülkelere ve İslam coğrafyasına demokrasi seçeneğini gösterdi. Erbakan, bu ülkelerin baskı altında inleyen, aç bırakılmış insanlarına umut oldu.” şeklinde konuştu.

Özcan, “Yüce bir dağın ihtişamının o dağın eteklerinden uzaklaştıkça daha iyi algılanışı gibi Erbakan’ın o günkü savunması gün geçtikçe daha iyi anlaşılmaktadır. İsmail Hakkı Karadayı, Çevik Bir gibi isimler ise her geçen gün tarihteki önemsiz isimler listesine girmektedir. Bu ülke yapılanları unutmayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Google+ WhatsApp