Osb´nin Altyapı İhalesi 11 Kasım´da

Elbistan Organize Sanayi Bölgesi´nin (OSB) 1. etabına ait altyapı çalışmalarını kapsayan ihale, 7 milyon 661 bin 500 TL keşif bedeli ile yayınlandı. İhale, 11 Kasım 2014 tarihinde Ankara´da düzenlenec

Elbistan Organize Sanayi Bölgesi´nin (OSB) 1. etabına ait altyapı çalışmalarını kapsayan ihale, 7 milyon 661 bin 500 TL keşif bedeli ile yayınlandı. İhale, 11 Kasım 2014 tarihinde Ankara´da düzenlenecek.
Konu ile ilgili olarak değerlendirme yapan Elbistan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Paksoy, altyapı ihalesine çıkmakla OSB´nin hayata geçmesi için atılacak en büyük adımlardan birini daha attıklarını kaydetti. 62 hektarlık alana sahip olan 1. etapta arsa tahsis işlemlerinin de ihale süreci ile birlikte başlatılacağını kaydeden Paksoy, "Böylece işadamlarımız yatırımlarını tamamladıklarında her şeyi hazır bir OSB´de faaliyet gösterecekler" şeklinde konuştu.
Altyapı çalışmalarının yaklaşık 1 yıl gibi bir sürede tamamlanmasının öngörüldüğünü belirten Paksoy, "Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının kredi desteği ile Yönetim Kurulu Başkanlığımızın sorumluluğu altında yapılacak olan Elbistan Organize Sanayi Bölgesi I. etap alanına ait altyapı yapım işi, kapalı zarf teklif alma usulü ile ihale edilecek. Altyapı projesi Elbistan Organize Sanayi Bölgesi I. etap alanına ait yol, içme suyu, atıksu, yağmursuyu ve iletişim altyapı inşaatlarından müteşekkil altyapı yapım işini kapsayacak. Sözleşmenin noterce tescil edildiği günden itibaren en geç 5 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacaktır. Altyapı çalışmalarının tamamlanması için yüklenici firmaya 30 Kasım 2015 tarihine kadar süre tanınacak. Altyapı projesinin keşif bedeli 7 milyon 661 bin 550 TL olarak belirlendi. İhalemiz Ankara´da 11 Kasım 2014´te Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı´nda saat 10.00´da gerçekleştirilecek" dedi.
Uzun ve zorlu bir süreci geride bıraktıklarını ve altyapı ihalesinin yapılmasının ardından arsa tahsis işlemleri için de teklifleri almaya başlayacaklarını kaydeden Paksoy, 112 hektarlık bir alanı kapsayan bölgenin ilk etapta 62 hektarlık kısmının hizmete açılacağını anlattı.
Paksoy, "Elbistan OSB´nin parselasyonu Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı´ndan onaylanmış durumda. Şu anda Elbistan OSB sınırları içinde bulunan yaklaşık 112 hektarlık alan içerisinde 1. etap Organize Sanayi Bölgesi yapım çalışmaları 62 hektarlık alan üzerinde sürmektedir. 1. Etap Kamulaştırma çalışmaları tamamlanmıştır. 1. Etap 62 hektar olup OSB parselasyon yapım çalışmaları Bakanlık ve İl İdare Kurulu tarafından onayı alınmıştır. 35 adet sanayi parseli ve yaklaşık 62 hektarlık alanı kapsayan parselasyon çalışması tescillenmiştir. OSB´yi hayata geçirmek için aşılması gereken nokta altyapı projesinin ihale edilmesi gerekiyordu. Allah´a şükür bu ihale yaklaşık 1 ay sonra yapılacak. İhale metnini yayınladık. Zaten altyapı projesi için bakanlığın ayırdığı belli bir bütçe bekliyor. Bu bütçe ihtiyaca göre yükseltilecek. Parsel tapularını aldığımız OSB arazisine yaklaşık 1,5 kilometre uzaktaki bölgede 170 metre derinlikten çekilecek suyu aktaracağız. İçme suyu projemizi altyapı projesinden bağımsız olarak yürüteceğiz" bilgilerini aktardı.
Elbistan´dan ve çevre illerle yurtdışından birçok yatırımcının sabırsızlıkla OSB´nin yatırıma hazır hale getirilmesini beklediğine işaret eden ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Paksoy, "Yatırımcılarımıza müjdeli haberi veriyoruz. Altyapı çalışmaları devam ederken bir yandan da arsa tahsisi başvurularını alacağız. Yatırımcımız teşvik belgesini aldığında altyapısı bitmiş bir OSB´ye fabrika kuracak. Eksiği olmayan ve yerli yerine oturmuş bir OSB hazırlayacağız. Şimdiden Elbistan´ımıza hayırlı olsun" dedi.
OSB´nin bölge ekonomisine ciddi katkılar sağlayacağını düşündüklerini hatırlatan Paksoy, "Sanayicimizin sağladığı istihdam bizim için çok önemli. Şuanda sanayici ya da yatırımcımız sanayi alanlarının dışında yüksek maliyetlerle yatırım yapmak zorunda kalıyor. OSB´de ise birçok teşvikten faydalanacak. Böylece yatırım maliyeti düşecek. ETSO olarak kentte istihdamın artmasına önem veriyoruz. Elbistan´ın içinde ciddi potansiyelleri barındıran girişimci bir kent olduğunu biliyoruz. İnşallah OSb´deki 1. etabımız kısa sürede dolacak ve gençlerimiz iş sahibi olacak. Böylece Elbistan´ımız ülke ekonomisine daha çok katma değer üreten bir şehir haline gelecek" ifadelerini kullandı.
(MRT-AKL-Y)

18.10.2014 15:07:03 TSI

Google+ WhatsApp