orgeneral hulusi akar camii ibadete açıldı

orgeneral hulusi akar camii ibadete açıldı

Başkan çelik, kayseri’ye çok yakışan bir cami oldu Orgeneral Hulusi akar cami ibadete açıldı Büyükşehir belediyesi’nin yeniden düzenlediği, Türkiye’nin en temiz ve en yeşil parkı haline gelen asri mezarlık’taki orgeneral Hulusi Akar camii cumhurbaşkanımız recep tayyip erdoğan’ın da katılımıyla ibadete açıldı. cumhurbaşkanı Erdoğan, mimarisi ve akustiği ile mükemmel bir eser olan camide kuran-ı kerim okudu.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, cumhuriyet meydanı’ndaki toplu açılış töreninin ardından asri mezarlık içine milli savunma bakanımız hulusi akar ve ailesi tarafından yapılan orgeneral hulusi akar camii’ne geçti.

“sadeliğin asaleti”

camiinin ibadete açılışı nedeniyle yaptığı konuşmada cami önündeki musalla taşını göstererek sonunda herkesin musalla taşına konacağını ifade eden büyükşehir belediye başkanı mustafa çelik, önemli olanın yaşarken herkesin duasını alacak eserler bırakmak olduğunu söyledi. kayseri’nin hayırseverliği üzerinde duran büyükşehir belediye başkanı mustafa çelik, milli savunma bakanı hulusi akar’ın yaptırdığı caminin fiziki özellikleri hakkında bilgi verdi. cenaze kılma alanı 5 bin kişilik olan selçuklu mimarisinden esinlenerek yapılan caminin yapımında tamamen doğal malzeme kullanıldığını vurgulayan başkan çelik, caminin sadeliğin asaletini gösterdiğini kaydetti ve camiyi yaptıran hulusi akar’a teşekkür etti.

“allah hayırlarımızı kabul etsin”

milli savunma bakanı hulusi akar da konuşmasında, açılışa katılımlarından dolayı cumhurbaşkanımız erdoğan’a teşekkür ederek, “allah hayırlarımızı kabul etsin. anne ve babamın da yattığı mezarlıktaki tüm hemşehrilerime allah’tan rahmet diliyorum. allah hepimizin sonunu hayreylesin” diye konuştu.

“büyüleyici bir cami olmuş”

cumhurbaşkanımız recep tayyip erdoğan ise orgeneral hulusi akar camii’nin yerel bir mimari olması nedeniyle büyüleyici olduğunu belirtti. burasının sadece bir cami değil, kabristan içinde bir külliye halinde olduğunu dile getiren cumhurbaşkanı erdoğan, “işte hayat, musalla taşı ve kabristan. gideceğimiz yer kabristan. bu yüzden baki kalan bu kubbede hoş bir seda imiş diyeceğiz. yaptığımız güzel işlerle kalacağız. hayırlı evlatlar, hayırlı eserler yapma gayretinde olalım. bu kabristanda hulusi paşamızın anne, babası var. onlara, kabristandakilere, şehitlerimize fatihalar okuyacağız” dedi.

cumhurbaşkanımız recep tayyip erdoğan’ın konuşmasının ardından dualar yapıldı ve orgeneral hulusi akar camii ibadete açıldı. açılışın ardından camiyi gezen cumhurbaşkanımız erdoğan, cami içinde kuran-ı kerim okudu.   

Google+ WhatsApp