Ordu´da Mantar Zehirlenmesinden Ölen 2 Kişi Toprağa Verildi

Ordu´nun Mesudiye ilçesinde yedikleri mantardan zehirlenerek hayatını kaybeden 2 kişi toprağa verildi. Ordu´nun Mesudiye ilçesi Akkırık Mahallesi´nde bahçeden toplanan mantardan yapılan yemekten yiy

Ordu´nun Mesudiye ilçesinde yedikleri mantardan zehirlenerek hayatını kaybeden 2 kişi toprağa verildi.
Ordu´nun Mesudiye ilçesi Akkırık Mahallesi´nde bahçeden toplanan mantardan yapılan yemekten yiyen Hüseyin Usta (60), eşi Sultan Usta (59) ile akrabaları Emine Usta (72) bir süre sonra rahatsızlanmış ve yakınları tarafından Mesudiye Devlet Hastanesi´ne kaldırılmıştı. Hüseyin Usta ve eşi Sultan Usta ilk müdahalenin ardından kent merkezindeki özel bir hastaneye, Emine Usta ise Ordu Devlet Hastanesi´ne sevk edildi. Hüseyin Usta ile akrabası Emine Usta yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yoğun bakımda bulunan Sultan Usta´nın da karaciğerinde hasar meydana geldiği belirlendi. Sultan Usta, karaciğer nakli için Sağlık Bakanlığı´nın ambulans uçağı ile Ankara´ya sevk edildi.
Cesetleri otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu´na gönderilen Hüseyin Usta ile Emine Usta´nın cenazeleri, Mesudiye´ye getirildi. Köy halkının hayli üzüntülü olduğu gözlenirken, cenazeler kılınan cenaze namazının ardından aile kabristanlığında toprağa verildi.
Köy sakinleri, Hüseyin Usta ile Emine Usta´nın yediği mantarların yörede çok bulunduğunu, kendilerinin de bu mantardan toplayıp yediklerini belirterek, "Ancak bugüne kadar hiç zehirlenme olayı olmadı. İlk kez böyle oluyor, biz de şaşırdık" dediler.
(DGN-SLH-CC-Y)

22.10.2014 17:18:36 TSI

Google+ WhatsApp