Ordu Esnafı 135 Milyon Tl Kredi Kullandı

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Bölge Başkanı Yüksel Kaya, Ordu genelinde esnaf kooperatifi ortaklarının yılın ilk 10 ayında 135 milyon TL kredi kullandığını söyledi.

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Bölge Başkanı Yüksel Kaya, Ordu genelinde esnaf kooperatifi ortaklarının yılın ilk 10 ayında 135 milyon TL kredi kullandığını söyledi.
Ordu´da yılın ilk 10 ayın da Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi aracılığıyla 135 milyon TL kredi kullanıldı. Ordu´da en çok kredi veren Kredi ve Kefalet Kooperatifi 20 milyon TL ile Fatsa oldu. Fatsa´yı 16 milyon 200 bin TL ile Altınordu Kredi ve Kefalet Kooperatifi izledi. Ünye Kredi ve Kefalet Kooperatifi ise yılın ilk 10 ayında 14 milyon TL kredi verdi. Her geçen gün kredi vermeye devam ettiklerini ifade eden Bölge Birliği Başkanı Yüksel Kaya, 2014 yılı sonuna 150 milyon TL kredi verilebileceğini vurguladı.

KAYA: "KÜÇÜK ESNAFA´DA KREDİ VERİYORUZ"
Kredi verilirken esnafın siciline ve iş hacmine baktıklarını belirten Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Bölge Başkanı Yüksel Kaya, esnafı zor duruma düşürmemek için bu kriterleri incelediklerini söyledi. İş hacmine göre kredi verdildiğine dikkat çeken Kaya, "2014 yılı başından bu yana Ordu genelinde 135 milyon TL esnafımıza kredi verdik. Kredileri esnafımıza verirken sicillerine ve iş hacmine göre belirledik. İş hacmi yüksek olan esnafa en yüksek miktar olarak 150 bin TL verildi. Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi olarak ucuz kredi veriyoruz. Kredi ve Kefalet Kooperatifi´nin verdiği kredi de yıllık yüzde 4 faiz işliyor" dedi.
Esnafın kredilerini zamanında ve icralık olmadan ödemesine değinen Kaya, "Hükümet bizim aracılığımızla kredi verilmesine destek veriyor. Bankalar küçük esnafa kredi sağlamıyor. Bu sebeple kredi için bize rağbet fazla oluyor. Biz de araştırmalarımız sonucunda küçük esnafımıza da kredi sağlıyoruz. Bizim esnafımızın borcunu zamanında ödemesi krediyi alırken bütçesini bilerek almasından kaynaklanıyor. İnce eleyip sık dokuyan esnaf kredisini bilinçli olarak alıyor ve zamanında ödüyor" diye konuştu.
(DGN-SLH-Y)

21.10.2014 14:58:18 TSI

Google+ WhatsApp