OKURSAN KIZARSIN

OKURSAN KIZARSIN


BAŞIMIZA BELA OLDULAR:

Bir dostumun iş yerinde alışveriş yaparken çalışanın Suriyeli olması dikkatimi çekti. Halini hatırını sorup konuşmaya başladım.

Kaç senedir buradasın? 7

Ailen nerede? Suriye’de

Aileni bırakıp sen neden geldin? Esat'tan kaçtım

Ailen neden gelmedi? Onlar gelemedi

Yeniden gidecek misin? Hayır

Kimse bana kırılmasın ama Suriyelilere karşı sevgim hiç oluşmadı. Ne duruşları bana güven verdi, ne hareketleri, ne de tavırları. Gözü oynak olandan korkacaksın, öyle kişiler gördüm, tanıdım  ki gözü hep oynak geldi bana. Demedi demeyin bunlar başımıza büyük bela oldular olmaya da devam edecekler. Devletimiz ne yazık ki bunları her ilin sınırına alıp köylerine kadar yerleşmelerini sağladı. Suriye sınırına toplama alanı yapılıp orada ağırlanması, sonra ise kesin şartla gönderilmesi gerekliydi ama olmadı. Olayları görüyoruz, duyuyoruz ve haberlere yansımayan nice olaylara şahit oluyoruz. Kesinlikle Suriyelilere karşı kutuplaşma içerisinde değilim, benim garip yurdumda ellerinde bıçaklarla toplanıp gezme cesaretine bürünüyorlarsa, muz alamıyorum diyen yiğit Anadolu insanını dalga konusu edip muz alıp ellerine, görüntüleri paylaşıyorlarsa, sokakta ki kız kardeşimiz çıkıp kameralara, Suriyeliler beni taciz ediyor diye bağırıyorsa kusura bakmayın da, Devletimizin de bunun üzerine gidip bu şahısların nerede olduğunu hatırlatması gerekmektedir. Vidaları gevşediyse vidaları iyice sıkılmalıdır. Bazıları da çıkıp Suriyeliler gelmesi çok iyi oldu yoksa bizimkiler iş beğenmiyor diyor, “hadi oradan” iş beğenmiyormuş, illa masa başı istiyormuş, sen hakkını yeme tamamen ver bakalım işten kaçıyor dediğin nasıl çalışır. Kimse bahane uydurmasın. Sınırlarımızı temizledik çok şükür, hepsini gönderelim hasret kalmadıkları memleketlerinde hayatlarına devam etsinler.

GELİN ŞÖYLE YAPALIM:

Emekli maaşı ücretinin en azı 2.500 tl, asgari ücret ise 4.250 tl, bir ülke de asgari sayılan ücretin neredeyse yarısı, nasıl emekli aylığı olarak verilebilir olacak şey değil. Gelin şöyle yapalım: Muhtarlara zam yaptınız ve maaşları 4.250 tl oldu bence Muhtarlıkları komple kapatın, sadece köy ve kasaba da Muhtarlık olsun. Şehirlerde muhtarlar yerine her mahalleye belediyeden bir kişi görevlendirin sorumluluğu o yürütsün. Muhtarlara ayırdığınız bu ücreti emeklilere dağıtın. Yıllardır benim yolum bir kez Muhtarlık makamına düşmedi. Mahalle muhtarlığı nerede onu dahi bilmiyorum. Belki kendilerine göre çok çalışıyorlardır ama şehir de artık Muhtarlık emin olun gereksiz oldu. E-Devlet çıktı tüm işimizi oradan rahatlıkla hallediyoruz. Muhtarlığın kaldırılması devletin üzerine artı bir yük kesinlikle getirmeyecektir.

RASİM ARI:

Nevşehir seçilmiş belediye başkanı Rasim Arı sağlık sorunlarını ön görerek başkanlıktan istifa etmişti. Ben hayatımda ilk kez bir belediye başkanının halk ile el ele, yürek yüreğe olduğunu Rasim Arı ile gördüm. Doğal, samimi, sevecen,  kiminin abisi, kiminin amcası, gariplerinde her daim babası, soyadının tam hakkını verip Arı gibi çalışan bir isim. Rasim Arı başkanlıktan istifa etse de Nevşehir halkına hala başkanlık görevinde gibi hizmetler vermeye devam ediyor. Köy köy gezip çocukların, yaşlıların ayağına gönüllü berber kardeşlerimizi götürüyor. Antalya’dan bir abimiz kasa kasa muz gönderiyor onu  çocuklarımıza dağıtıyor, İstanbul’dan iş insanı oyuncak gönderiyor onu dağıtıyor kısacası gönül köprüsü kuruyor ve sevgi bağıyla ilmek ilmek onu dokuyor. Nevşehir halkı Rasim ağabeyi düğünlerinde, cenazelerinde, toplantılarında hep baş köşe de görüyor. Üniversiteli öğrenci kardeşlerimizin her zaman yanların da olup her türlü sıkıntılarında ilk Rasim ağabey koşuyor. Toplantılarında ilk akla Rasim ağabey geliyor ve bir telefonla tabi ki kurban olduklarım diyerek geliyor. İyi ki Nevşehir ve tüm Türkiye seni halka aşık bir başkan olarak tanımış. Rasim ağabeyi anlatsam gazeteye, konuşsam kayıtlara sığmaz. Rabbim Rasim Başkan ve aynı duyguları yüreğinden hiç eksik etmeyen Ordu Valimiz Tuncay Sonel gibi isimleri bu milletin başından eksik etmesin.

Google+ WhatsApp