Okan Buruk'tan Beşiktaş yenilgisi sonrası çarpıcı açıklama

Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Okan Buruk, Beşiktaş yenilgisi sonrası çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Okan Buruktan Beşiktaş yenilgisi sonrası çarpıcı açıklama

Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Okan Buruk, Beşiktaş yenilgisi sonrası Türkiye gazetesi yazarı Hasan Sarıçiçek'e çarpıcı açıklamalarda bulundu. Maçın skoruna tesir ettiği ileri sürülen hakem Hüseyin Göçek'in tartışmalı kararları nedeniyle maç sonrasında konuşan Okan Buruk,

“Sistemi çözdüm operasyon yapmak istediklerinde Cüneyt Çakır ve Hüseyin Göçek’i gönderip işi bitiriyorlar. Maalesef bizde düzen böyle işliyor ama böyle devam etmemeli.Hakem maça müdahil olmasaydı, sonuç bizim için çok farklı olabilirdi. Atiba’nın pozisyonu penaltıysa ki, değilmiş, İbrahim Akın'ın pozisyonu 10 kere penaltı. Özellikle bizim önümüzde yardımcı hakeme İngilizce edilmiş çok net bir küfür var. Bunu da duyduklarını ama bu küfürlerin söyleniş tarzına göre değerlendirildiğini söylediler. Küfrün mimikleri varmış ya da ne için söylendiği önemliymiş.” dedi. 

TFF ve MHK’yı daha duyarlı olmaya devam eden Buruk, çözüm önerisi de ileri sürdü. Buruk, “Nasıl ki ülkemize yabancı teknik adam, yabancı futbolcu, yabancı menajer ve yabancı sportif direktör geliyorsa yabancı hakem de gelsin, niye gelmesin ki, o da gelmeli. Hiç değilse onlar bu kadar taraflı yönetim göstermez ve bu kadar bariz hata yapmazlar.” şeklinde konuştu. 

"Genç hakemlere şans verilmeli" diyen Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Okan Buruk’un hakemler konusundaki bir diğer önerisi de şöyle:

“Ya yabancı hakem gelmeli ya da genç hakemlere daha fazla fırsat verilmeli. Hiç değilse gençler maçlara ön yargıyla çıkmazlar, gördüklerini çalarlar. Bu düzeni ancak onlar değiştirir.” 

Google+ WhatsApp