Öğrenciler İlk Defa Boks Eldiveni Ve Masa Raketleri İle Tanıştı

Şırnak´ın Silopi ilçesi Buğdaylı Köyü Ortaokulu´nda Silopi Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Köy Okulları Spor ile Buluşuyor" projesi devam ediyor. Projede öğrenciler ha

Şırnak´ın Silopi ilçesi Buğdaylı Köyü Ortaokulu´nda Silopi Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Köy Okulları Spor ile Buluşuyor" projesi devam ediyor. Projede öğrenciler hayatlarında ilk kez boks eldivenleri ve masa tenisi raketleri ile tanıştı.
Silopi Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü´nce başlatılan "Köy Okulları Spor ile Buluşuyor" projesi Buğdaylı Köyü Ortaokulu´nda uygulanmaya devam etti. Proje kapsamında okuldaki öğrenciler, açık havada tenis, basketbol ve boks branşlarında eğitim aldı. Konu hakkında açıklamada bulunana Silopi Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü´nde sportif eğitim uzmanı Enver Yılmaz, "Köy Okulları Spor ile Buluşuyor" projesi kapsamında çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Yılmaz, "Proje kapsamında ilk olarak Ceylanlı Köy Ortaokulu´nu ziyaret ettik. Bu gün de Buğdaylı Köyü ilk ve ortaokulunda bulunmaktayız. İmkanları kısıtlı olan köy okullarını bir gün boyunca sporla buluşturup spor şöleni havasında öğrencilerimize farklı bir gün yaşatmak, onları eğlendirmek adına bu projeyi hazırladık. Öğretmenlerimiz farklı dallarda öğrencileri eğiterek spor ile buluşturuyor. Ayrıca malzemeleri eksik olan köy okullarına malzeme desteğinde bulunuyoruz. Proje kapsamında köy okullarında ne kadar öğrenci varsa hepsini projeye dahil etmeyi amaçlıyoruz. Köy okullarına gittiğimiz zaman öğrencilerimiz bize çok sıcak bir şekilde davranıyorlar. Heyecanları gözlerinden okunuyor" diye konuştu.
Öte yandan eline boks eldiveni giyen öğrencilerden Ozan Bağatur, ilk kez bu eldiveni taktığını söyledi. Bağatur, "Öğretmenlerimiz Silopi´den gelip bize böyle farklı bir duyguyu yaşattıkları için onlara çok teşekkür ediyoruz" dedi.
Öğrencilerden Pınar Tekmen ise öğretmelerinin kendisine ve arkadaşlarına basketbol, tenis ve boks eğitimi verdiklerini söyledi. Tekmen, "Çok heyecanlı ve mutlu bir gün yaşadık, bize böyle bir imkanı veren bütün öğretmenlere çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
(MSÇ-AKK-AŞ-Y)

27.10.2014 12:11:17 TSI

Google+ WhatsApp