Öğrenci Servislerine Sıkı Denetim

Öğrenci Servislerine Sıkı Denetim

Öğrenci Servislerine Sıkı Denetim

Kayseri Valiliği’nce, 2015-2016 eğitim öğretim döneminde öğrencilerin ulaşımlarının huzur ve güven içerisinde yapılması amacıyla bazı tedbirler alındı.
Vali Orhan Düzgün, Kayseri ili genelinde okulların açılması ile birlikte öğrencilerin ulaşımlarının huzurlu ve güvenli bir şekilde gerçekleştirebilmeleri için ilçe kaymakamlıkları ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Servis Odası Başkanlıklarına bir genelge gönderdi.
Vali Orhan Düzgün, ilgili kurumlara gönderdiği genelgede titizlikle uygulamaya konulmasını istediği tedbirleri ise şöyle sıraladı:
1-Okulların giriş ve çıkış saatleri takip edilerek, önemli görülen yer ve kavşaklarda trafik ekibi veya münferit personel görevlendirilecektir.
2-Okul servis araçları ilgili hizmet yönetmeliği hükümlerine uygun olacaktır. Bu kapsamda;
a) Yapılacak kontrollerde istenilecek bütün yasal belgeler araçlarda hazır bulundurulacaktır.
b) “OKUL TAŞITI” yazısı ile “DUR” kırmızı ışık veren lambalar her daim çalışır vaziyette olacaktır.
c) Okul öncesi ve İlköğretim öğrencilerinin taşınması sırasında araçlarda rehber personel bulundurulacak, araç içerisinde herhangi bir şekilde asla sigara içilmeyecektir.
d) Şoförler indirme ve bindirme kurallarına titizlikle riayet edecekler, hiçbir surette hız limitlerini aşmayacak, trafik kurallarına uyacaklar, servis aracının kapılarını kendileri açıp kapatacaklar, taşıma sınırının üzerinde öğrenci taşımayacaklardır.
e) Okul servis araçlarının camlarının sabit olması, aracın her koltuğunda emniyet kemeri bulunması ve kullanılması hususları denetimlerde hem trafik ekipleri, hem de okul idareleri tarafından takip edilecektir.
3-Denetimler esnasında olumsuzluk tespit edilen hususlar giderilmek üzere İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine ve Servis aracının bağlı olduğu odaya yazılı olarak gönderilecek, gereği en kısa zamanda ifa edilecektir.
4-İl Emniyet Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlükleri işbirliği içerisinde okul geçidi görevlilerini tespit edecek, eğitimlerini ve görevlendirilmelerini başlatacak ve takip edecektir.
5-İl Merkezinde ve İlçelerimizde okul servis araç sürücüleri ve rehber personele en kısa zamanda bilgilendirme yapılacak, bu bilgilendirme yarıyıl tatili içerisinde de yerine getirilecek, tutanakları denetleme biriminde muhafaza edilecektir.

Google+ WhatsApp