Obama’dan 8 yıllık başkanlık döneminde bir ilk

ABD Başkanı Barack Obama, başkanlık döneminde ülkesinde ilk kez bir camiyi ziyaret etti.

Obamadan 8 yıllık başkanlık döneminde bir ilk

ABD Başkanı Barack Obama, Baltimore’daki İslam Toplumu Camisi’ni ziyaret etti. Geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen ziyaret, Obama’nın 8 yıllık başkanlık döneminde ABD’de ilk kez bir camiyi ziyaret etmesi bakımından önem taşıyor. Obama, cami ziyareti sırasında Amerikalı Müslümanlar ile bir araya geldi. Amerikalı Müslümanlara seslenen Obama, gerçekleştirdiği ziyaretin ardından yaptığı konuşmada Müslüman vatandaşların uzun yıllardır ülkenin bir temsilcisi olduğunu söyledi.

Müslüman toplumun şiddete ve bazı söylemlere maruz kaldığını kaydeden Obama, Amerikalı Müslümanlara karşı bazı söylemlerin gerçekleştirildiğini ifade etti. Çocukların okullarda kötü söylemlere, camilerin saldırılara maruz kaldığını belirten Obama, ülkenin farklı kesimlerinden Müslümanlarla, farklı mesleklerden büyük işler başaran Müslümanlarla bir araya geldiğini belirterek, gençleri dinlediğinde “İnsanlar neden bize böyle davranıyor” ifadelerini kullandığını hatırlattı. 

Çocuklarla iletişim kurulması gerektiğinin önemine değinen Obama, Müslümanlardan mesajlar, mektuplar aldığını ve bu mesajlarda Müslümanların kendilerini ikinci sınıf hissettiği düşüncelerine yer verdiğini kaydetti. Bu tür mesajları aldığında kendi çocuklarını düşündüğünü sözlerine ekleyen Obama, “Bu sıkıntıları kalbimizde hissetmemiz gerekir. İnsanı anlamda kendimizi bu hissiyat içinde hissetmeliyiz ” dedi. 

Amerikalı Müslümanların kendisini ayrı hissetmesinin çok büyük bir sorun olduğunu ve ulusun karakterine uymayan bir durum olduğunu ifade eden Obama, İslam’ın barışısın ve şefkatin kaynağı olduğunu sözlerine ekleyerek Müslüman polislerin, itfaiyeci ve doktorların kendilerini güvende tuttuğunu bildirdi. Obama, “Hristiyan, Müslüman, Yahudiler hepsi Allah’ın evlatlarıdır” ifadelerini kullandı. 

Bir dine yapılan saldırının tüm dinlere yapıldığını ifade eden Obama, DAEŞ’in İslamiyet’i Müslümanları savunmadığını belirtti. Başkan Obama, Müslümanların terörizmi kabul etmemek konusunda sorumluluğu olduğunu söyledi.

Başkan Obama, göreve geldiği 2009 yılında Türkiye’ye gerçekleştirdiği ziyaret sırasında Ayasofya Müzesi’ni ve Sultanahmet Camii’ni gezmişti. 

Google+ WhatsApp