‘O Lise' Bilimsel Projelerde Kendini Gösterdi

‘O Lise' Bilimsel Projelerde Kendini Gösterdi

Öğretmeninin tecavüzüne uğrayarak intihara sürüklenen ‘Cansel’ ile gündeme gelen Melikgazi Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesi, 47. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’na en fazla proje sunan lise oldu.
47. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması proje sunumları Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Süleyman Demirel Spor Salonu’nda başladı. 3 gün sürecek proje sunumunun açılışına ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan ERÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi ve TÜBİTAK Kayseri Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Sebahattin Ünalan, yarışmaya Kayseri Bölgesi olarak ifade edilen Sivas, Yozgat, Nevşehir, Kırşehir’den 811 projenin başvurduğunu, bunların arasından seçilen 100 projenin 3 gün boyunca yarışacağını söyledi.
“YARIŞMANIN KAZANANI DA KAYBEDENİ DE YOK”
En fazla proje sunan okulun, öğretmeninin tecavüzüne uğradıktan sonra intihar eden ‘Cansel’ ile gündeme gelen Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesi olduğunu belirten Prof. Dr. Sebahattin Ünalan, “Bir kişinin yaptığı kötülük okulumuzla ilgili intibaları değiştirmişti. Ama bu başarının, okulun üzerindeki kötü intibayı ortadan kaldıracağını düşünüyoruz. Okulumuzu kutluyoruz. Bölgemizde yaklaşık 15 bin lise öğrencisi var. Sizler sadece 200 kişi olarak buraya geldiniz, çok seçkin ve başarılı bir topluluksunuz. Burada bir yarışma olacak. Bu yarışmanın kazananı ve kaybedeni olacak. Ama ben şundan eminim ki, bu yarışmanın kaybedeni olmayacak. Benim tek temennim adilane bir yarışma olması, sonuçta çalışan kazansın.” diye konuştu.
“GELECEĞİMİZİ SİZLERE EMANET ETTİK”
ERÜ Rektür Prof. Dr. Muhammet Güven de, öğrencilere proje yazma ve araştırma yetilerini, bundan sonraki süreçte de bırakmamaları önerisinde bulundu. Prof. Dr. Muhammet Güven, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu yarışmayı hepiniz kazandınız. Bir işe başlamak, bitirmek demek. Hepiniz bu yolda adım atarak bunu kazandınız. Bunun sonucu ne olur, Ankara’ya gidersiniz, oradabaşkaları birinci olur çok önemli değil. Önemli olan sizin araştırma ve proje yazma kültürünü edinmiş olmanız. Umarım bu edindiklerinizi sonraki yıllarda üniversite sınavı temposu ile bırakmaz ve üniversite yıllarında da bu tempoya devam edersiniz. Çünkü sizde bu araştırma şevki oldukça, aranızdan çok sayıda bilim insanı, mucit çıkacaktır. Bu ülkenin geleceği sizlersiniz, biz size emanet ettik, sizler de umarım çocuklarınıza daha iyi bir gelecek kurarsınız.”
Konuşmaların ardından, kurdela kesildi ve Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven ile Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı, stantları tek tek gezerek, öğrencilerden projeleri hakkında bilgi aldı.


 

Google+ WhatsApp