Müsiad´dan Cari Açığı Tarımla Kapatma Teklifi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi Başkanı Hasan Çepni, cari açığa karşı tarımın ve KOBİ´lerin desteklenmesi gerektiğini söyledi. MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Hasan Çepni,

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi Başkanı Hasan Çepni, cari açığa karşı tarımın ve KOBİ´lerin desteklenmesi gerektiğini söyledi.
MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Hasan Çepni, İhlas Haber Ajansı Bursa Bölge Müdürü İrfan Altıkardeş´i ziyaret etti. MÜSİAD´ın 2014 Türkiye ekonomisi raporu hakkında bilgi veren Çepni, raporda, ülkenin cari açık meselesi, küçük ve orta büyüklükte işletmeler ve tarımın KOBİ´leşmesi konularının ele alındığını söyledi.
2014 yılının ilk çeyreğinde gayri safi yurt içi hasılada (GSYH) reel büyümenin yüzde 4,3 olduğunu anlatan Çepni, "Türkiye´nin farklı dönemlerinde uyguladığı farklı kalkınma stratejisinde, sürdürülebilir büyümenin önünde cari açık sürekli gözetilmesi gereken bir problem olarak durmuştur. Hükümetlerin uyguladığı politikaya göre, iç-dış talep artışı yüksek büyümeyi beraberinde getirmiş, bu ise cari açık riskini doğurmuştur. Bu riski asgariye indirmek için bu kez talep kısma yoluna gidilerek büyüme yavaşlatılmıştır. Böylece cari açık riski sürdürülebilir kılınmıştır. İzlenen politikalara karşılık ülkemizin cari açık sarmalından kurtulamamıştır" dedi.
Türkiye´nin sürdürebilir ve yüksek büyüme oranını yakalaması gerektiğine işaret eden Çepi, "Halihazırda Türkiye´nin hedeflerine ulaşması için trend büyüme eğrisinde pozitif eğimli kuvvetli kırılmalara ihtiyaç vardır. Bu sarmaldan çıkış stratejisinin ülkemiz gerçeklerine uygun bir zemin üzerinde şekillenmesi zaruridir. Zira ülkemiz ekonomisinin en önemli oyuncuları küçük ve orta büyüklükte işletmelerdir. KOBİ´lerin karşılaştığı dezavantajlar ortadan kaldırılmalı. Tarım, gıda, hayvancılık alanında KOBİ´leşme teşvik edilmeli. Bu, cari açık sarmalından çıkış için hayati önem arz ediyor" diye konuştu.
(BÖ-MŞ-GS-E)

25.10.2014 09:34:45 TSI

Google+ WhatsApp