Muhasebe Haftası Etkinlikleri Başladı

Muhasebe Haftası Etkinlikleri Başladı

Kayseri Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası (KSMMO), 1-7 Mart Muhasebe Haftası kutlamalarına, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği, çelenk koyma töreni ile başladı.
İstiklal Marşı’nın okunması ve Atatürk anıtına çelenk koyma töreninin ardından basına açıklamasında bulunan KSMMO Başkanı Baki Gümüşoluk, Kayseri’de sayısı bin 300’ü bulan meslektaşlarının, kamu yararına, sürekli yüksek kalitede hizmet sağlayan standartlarla, muhasebe ve denetim mesleğinin dünyadaki gelişmelere paralel olarak iletilmesi ve geliştirilmesi için çalıştıklarını söyledi.
Görevlerini muhasebe ve denetim sistemini gerçekleştirmek, devletin vergi gelirlerini artırılması için katkı sunmak ve devlet kurumlarının işleyişine yardımcı olmak şeklinde sıralayan Başkan Gümüşoluk, meslektaşlarının çözüm bekleyen başlıca sorunları ile ilgili şunları söyledi:
“Türk Ticaret Kanunu, başta denetim olmak üzere amacına tekrar kavuşturulmalı, bağımsız denetim tüm iktisadi işlemleri kapsamalıdır. Mevzuat ve uygulamalardan kaynaklanan sorunlarımız giderilmelidir. Meslek yasamız günün koşullarına göre değiştirilmelidir. Mali tatil döneminde inceleme ve denetim yapılmamalıdır. Vergi hizmetleri bildirimler bürokrasisine dair düzenlemeler yapılmalıdır. Serbest meslek faaliyetlerinde KDV, yüzde 18’den yüzde 8’e indirilmelidir.”
İlgili sorunlara dair Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilgili kurum ve kuruluşlarının taleplerine cevap vermesini beklediklerini kaydeden Başkan Gümüşoluk, sorunların çözümü için diyalog yönteminden vazgeçmeyeceklerini dile getirdi.
Basın açıklamasının ardından Başkan Gümüşoluk ve KSMMO üyeleri Vali Orhan Düzgün’ü ziyaret etti. Vali Orhan Düzgün, mükelleflere devlet arasında köprü vazifesi gören mali müşavirler ve serbest muhasebecilerin önemine değinerek, “Kayıtların sağlıklı yapılması, şirketlerin sürekliliklerinin olması bakımından son derece önemlidir. Çünkü sağlam bir şekilde işlerini yürüten, işletmelerine devam eden şirketlerin hem karlılıkları artar hem de kamuya, istihdama ve ekonomiye katkıları da o ölçüde yüksek olur.” ifadelerini kullandı.

Google+ WhatsApp