Muharrem Ayında Sahur Ve İftar Topu

Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, bu seneden itibaren Muharrem aylarında da hem sahur topunu hem de iftar topunu atacaklarını ifade ederek, "Ramazan´da uygulama nasıl olacaksa, Muharrem´de de ayn

Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, bu seneden itibaren Muharrem aylarında da hem sahur topunu hem de iftar topunu atacaklarını ifade ederek, "Ramazan´da uygulama nasıl olacaksa, Muharrem´de de aynı olacak" dedi.
Tokat´ın Turhal ilçesinde Muharrem ayı dolayısı ile Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, Meydan Mahallesi Cemevi´nde düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Turhal Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu ve Belediye Meclis Üyesi Nihat Uçar´ın da katıldığı iftar yemeğinde Başkan Bekler, bir konuşma yaptı. Aşevi´nden Cemevlerine 12 gün boyunca iftar yemeği verileceğini ifade eden Başkan Bekler, "Belediye olarak Ramazan ayında Milli Egemenlik Parkı´nda Ramazan yemekleri vermiştik. O zaman sizlere bir söz vermiştim. Demiştim ki ´Allah nasip ederse Muharrem ayında da on iki gün boyunca bu şehirde iftar yemekleri vereceğiz´. Geçen hafta muhtarlarımız ve dedelerimiz ile toplantı yaptık. Toplantının sonunda şöyle bir sonuç çıktı. Dediler ki; ´Başkanım havalar soğudu, yağmurlar başladı. Akşam iftar yemeklerini Milli Egemenlik Parkı´nda verirsek yağmura kalırız. En güzeli siz bizim cemevlerimizin yemeğini verin´. Sizler talep edildiği müddetçe Belediyemiz Aşevi´nden 12 gün boyunca Cem evlerimizin yemeğini alabilirsiniz" dedi.

"MUHARREM AYINDA SAHUR VE İFTAR TOPU"
Türkiye´de bir ilki gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Bekler, "Ramazan´da bildiğiniz gibi hem sahur topu hem de iftar topu atılıyor. Bu gelenek sadece Turhal´da değil Türkiye genelin de bütün şehirlerde Ramazan ayında top atılır. Biz bu seneden itibaren Muharrem aylarında da hem sahur topunu, hem de iftar topunu atacağız. Ramazan´da uygulama nasıl olacaksa, Muharrem´de de aynı olacak. Bir uygulama daha var 10 Muharrem´de aşureler dağıtılır. Ancak Turhal´da o gün bütün caddelere aşure dağıtım noktaları koyduracağız. En az 6 bin kişilik aşure yatırıp dağıttıracağız. Muharrem´in 10. günü siz oruçlu olduğunuz için biz 13. gün yani orucun bittiği gün dağıttıracağız. Hep birlikte aşurelerimizi de yiyeceğiz. Allah gönüllerimizi bir etsin" diye konuştu.
(Nİ-SLH-Y)

27.10.2014 11:37:04 TSI

Google+ WhatsApp