Monıca Belluccı´nin Dava Açtığı Türk İşadamı Konuştu

Ünlü İtalyan oyuncu Monica Bellucci, Laleli´de giyim mağazasına ismini veren işadamına açtığı davayı kazandı. Sanatçıyı tanımadan ismini tescil ettirdiğini ifade eden işadamı Rafet Yazıcı, 7 yıl süren

Ünlü İtalyan oyuncu Monica Bellucci, Laleli´de giyim mağazasına ismini veren işadamına açtığı davayı kazandı. Sanatçıyı tanımadan ismini tescil ettirdiğini ifade eden işadamı Rafet Yazıcı, 7 yıl süren davanın ardından mağazasında isim değişikliğine gitti.
Laleli´de 2013´te açtığı mağazaya ünlü sanatçı Monica Bellucci´nin ismini bilmeden tescil ettiren işadamı, işyerine açılan davayı kaybetti. İşadamı Rafet Yazıcı, kararın ardından ürünlerinde ve isminde değişikliğe gitti. Artık sadece `Monica´ adını kullanan mağaza sahibi, kararı İHA muhabirine değerlendirdi. Rafet Yazıcı, "Biz işyerini açtığımız zaman patent firması bize geldi. Bize üç tane isim sundular. Bizde isim olarak Monica Bellucci´yi seçtik. Ben kim olduğunu da bilmiyordum. Bize bu ismi patent firması getirdi. Sonra tescil ettirdik. Firma bize herhangi bir sakınca olmadığını söyledi" dedi.
Açılan davayı mahkemeden gelen yazıyla öğrendiğini ifade eden Yazıcı, "Bir ara bana mahkemeden bir kağıt geldi. Ben karşı avukatı aradım ama bana dönüş yapmadı. Zaten biz son 4 yıldır bu ismi kullanmıyoruz. Böyle bir şey beklemiyorduk" diye konuştu.
Monica Bellucci´nin isim patentini yürüten uluslararası bir şirket, Türkiye´de de sanatçının isim hakkını tescil ettirmek için Türkiye Patent Enstitüsü´ne (TPE) başvurmuş ancak şirket yetkilileri `Monica Bellucci´ isminin 2003´te tescil edildiğini fark etmişti. Bunun üzerine harekete geçen şirket, isim hakkı için dava açtı. İstanbul Fikri Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi´ne yapılan başvurunun ardından açılan dava tam 7 yıl sonra sonuçlandı. Karara bağlanan davada hakim, Monica Bellucci markasının hükümsüzlüğüne ve tescilden terkinine karar verdi.

KULAĞA HOŞ GELDİĞİ İÇİN İSMİ VERMİŞ
Yazıcı´nın avukatı, müvekkilinin hiçbir kötü niyetinin olmadığını ve sırf kulağa hoş geldiği için bu ismi tercih ettiğini, bilmeden bu ismi tescil ettirdiğini söyledi.
(AS-CC-Y)

17.10.2014 16:27:27 TSI

Google+ WhatsApp