Moğolistan Milli İstatistik Ofisi Uzmanlarına Eğitim Ankara

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı´nın (TİKA) katkılarıyla Moğolistan Milli İstatistik Ofisi uzmanlarına Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) uzmanları tarafından Moğolistan´ın başkenti Ulan

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı´nın (TİKA) katkılarıyla Moğolistan Milli İstatistik Ofisi uzmanlarına Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) uzmanları tarafından Moğolistan´ın başkenti Ulanbator´da eğitim programı düzenlendi.
Moğolistan´da istatistik faaliyetlerinin güçlendirilmesi ve kapasite geliştirilmesi amacıyla Türkiye ve Moğolistan arasında istatistik alanında yapılacak işbirliğine ilişkin mutabakat zaptı, TÜİK Başkanı Birol Aydemir, Moğolistan Milli İstatistik Ofisi (MMİO) Başkanı Sonomtseren Mendsaikhan ve TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam tarafından New York´ta imzalanmıştı. Söz konusu mutabakat zaptı çerçevesinde bu yıl içerisinde istatistik alanında Ulanbator´da Moğolistan Milli İstatistik Ofisi uzmanlarına yönelik ulusal hesaplar ile GSYİH´nın hesaplanması, madencilik ve enerji sektörü konulu eğitim programı düzenlendi. Eğitim programı kapsamında TÜİK uzmanları, ISIC 3.1´de ISIC 4.0´e geçişi, madencilik ve enerji sektöründeki sınıflandırma ve Türkiye´de uyguladıkları sistemi, Moğolistan Milli İstatistik Ofisi uzmanlarına anlattılar. Moğolistan Milli İstatistik Ofisi uzmanları, desteklerinden dolayı TİKA ve TÜİK´e teşekkürlerini ilettiler.
(BC-CC-Y)

20.10.2014 11:04:32 TSI

Google+ WhatsApp