Milli Eğitim Bakanlığı´ndan Btso Akademi Projesine Tam Destek

Milli Eğitim Bakanlığı müsteşar yardımcıları Ömer Açıkgöz ve Salih Çelik, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası´nın (BTSO) hayata geçirdiği `akademi´ projesinin iş dünyası için önemli bir fırsat olduğunu söyl

Milli Eğitim Bakanlığı müsteşar yardımcıları Ömer Açıkgöz ve Salih Çelik, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası´nın (BTSO) hayata geçirdiği `akademi´ projesinin iş dünyası için önemli bir fırsat olduğunu söyledi.
TÜBİTAK Türkiye Sanayi Sevk ve Sevk İdare Enstitüsü (TÜSSİDE), yönetim kurulu toplantısını Bursa´da yaptı. BTSO ev sahipliğinde Altıparmak´taki temsilcilik binasında yapılan toplantıya Milli Eğitim Bakanlığı müsteşar yardımcıları Salih Çelik ve Doç. Dr. Ömer Açıkgöz katıldı. TÜSSİDE Müdürü Tezer Battal katıldı. Enstitü Müdürü Battal, kurumun faaliyetleri hakkında bilgi verdi.
BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener, Bursa ekonomisinin çatı kuruluşu olan BTSO´nun Bursa ve Türkiye´nin hedeflerine ulaşması için önemli projeleri hayata geçirdiğini vurguladı. BTSO olarak mesleki eğitime konusunda örnek adımlar attığını anlatan Gülener, odanın 16 makro projesi hakkında da bilgi verdi.
BTSO AKADEMİ PROJESİNE TAM NOT
Müsteşar Yardımcısı Çelik, BTSO´nun Türkiye ekonomisinin en önemli çatı kuruluşlarından birisi olduğunu dile getirerek, odanın makro projelerinin Bursa ve Türkiye´ye değer kattığını vurguladı. Özellikle Bursa iş dünyası temsilcilerinin kendini geliştirmesi için başlayan BTSO akademi projesinden övgüyle bahseden Çelik, "Akademi projesi iş dünyasının vizyonunu geliştiriyor. Eğitim, her yaşta olmalıdır. Bursa iş dünyasının daha da bilgi ve beceri kazanması için başlatılan BTSO akademi projesi, çok isabetli bir uygulama olmuş. Milli Eğitim Bakanlığı olarak destek veriyoruz" dedi.
İş dünyasının bilinçlenmesi için eğitim faaliyetlerinin önemli olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Ömer Açıkgöz de BTSO´nun Türkiye´ye örnek olduğunu vurguladı. Eğitim camiası ile iş adamlarının birlikte hareket ederek bilgi tabanlı ekonomi modelini hayata geçirmesi gerektiğini vurgulayan Açıkgöz, "BTSO akademi projesi, Türkiye ve Bursa´nın bilgi tabanlı ekonomiye ulaşması için büyük önem taşıyor. Eğitim camiası ile sanayicilerimiz, birlikte çalışmalı. Bilgi tabanlı ekonomi için eğitim şart. İşbirliklerimizi güçlü tutmak zorundayız. Milli Eğitim Bakanlığı olarak her türlü iş birliğine hazırız" şeklinde konuştu.
(MŞ)

22.10.2014 11:49:40 TSI

Google+ WhatsApp