Mhp´den İhraç Edilen Eski Vekile Tbmm´de Tören

MÇP ve MHP Genel Başkan Yardımcılıkları görevlerinde bulunan Mersin eski Milletvekili Ali Güngör için TBMM´de resmi tören düzenlendi. Uzun süredir akciğer rahatsızlığı nedeniyle tedavi görürken hay

MÇP ve MHP Genel Başkan Yardımcılıkları görevlerinde bulunan Mersin eski Milletvekili Ali Güngör için TBMM´de resmi tören düzenlendi.
Uzun süredir akciğer rahatsızlığı nedeniyle tedavi görürken hayatını kaybeden 21. Dönem Mersin Milletvekili Ali Güngör için TBMM´de resmi tören düzenlendi. Törene Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, milletvekilleri ve Güngör´in ailesi ve yakınları katıldı. Törenin ardından Güngör´in cenazesi, cenaze namazı kılınmak üzere Kocatepe Camii´ne götürüldü.

ALİ GÜNGÖR KİMDİR?
1950 de Tarsus-Meşelik köyünde doğdu. İlkokulu köyünde bitirdikten sonra orta ve lise öğrenimini Tarsus Lisesi´nde tamamladı. AÜ Ziraat Fakültesi´nden Ziraat Yüksek Mühendisi olarak mezun oldu ve uzun yıllar Tarım Bakanlığı´nda değişik görevlerde bulundu. Güngör, geçmişi ile ilgili bilgileri kendisine ait internet sitesinde şu sözlerle ifade etmişti:
"Siyasi geçmişim bakımından AÜ Ziraat Fakültesi´ne kaydımı yaptırdığım 1967 yılını başlangıç olarak söylemek mümkün. Zira üniversiteye adım attığımız ilk günde kendimizi yoğun bir komünist ideoloji kampanyasının içerisinde bulduk. Türk milletinin ve insanlığın hayrına olmadığına inandığımız bu ortam içerisinde Türkiye´nin geri kalmışlıktan kurtarılması, bağımsız, hür ve aynı zamanda çağdaş medeniyetlerin en ilerisinde yer alabilmesinin çarelerinin arayışı bizi Ülkü Ocakları´nı kurmaya yöneltti. Ne komünist ne de kapitalist-liberalist sistem Türk milletinin yapısına uygun değildi. Türk´e has bir sistemi, üçüncü yolu bulmak gerekiyordu. Bu yol Ziya Gökalp, Atatürk, H. Nihal Atsız, Necip Fazıl Kısakürek, Peyami Safa, Serdengeçti, Osman Turan Arvasi, Erol Güngör çizgisinde rahmetli Dündar Taşer ve Alparslan Türkeş´in geliştirdiği milliyetçi Türkiye yolu idi ve bunun için vatansever gençlerin Türkiye´nin meselelerine sahip çıkması gerekiyordu. İşte Ülkü Ocakları bu sahip çıkışın adı oldu. Daha sonraki yıllarda 1974 de MHP Gençlik Kolları Genel Başkanı olarak görev yaptım. Ülkücü Teknik Elemanlar Derneği´nin Genel Sekreterliği, Genel Başkan Yardımcılığı, Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği Genel Başkanlığı görevlerinde bulundum. 1980 İhtilali ile birlikte rahmetli Türkeş´e ve MHP yöneticilerinin tutuklanmaları üzerine devlet memurluğu görevinden istifa ederek Milliyetçi Ülkücü Hareketin dayanışmasını ve direnişini organize etmek çalışmalarının yürütücüsü oldum. Bu arada Sözcü, Bakış ve Hamle gibi haftalık dergilerin çıkarılmasını organize ettim. Siyasi parti çalışmalarına izin verilmesi üzerinize MÇP´nin Teşkilat Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı olarak partiyi 1987 seçimlerine hazırladık. Rahmetli Türkeş´in siyasi yasaklarının kalkması üzerine partiyi Genel Başkanvekili sıfatıyla kongreye götürerek Genel Başkanlığı rahmetli Başbuğ Türkeş´e devretmenin mutluluğunu yaşadım. 1969, 1973, 1977 seçimlerinde partinin güney illerinde seçim koordinatörü olarak görev yaptım. 1987, 1995 ve 1999 seçimlerinde İçel´den milletvekili adayı oldum. 18 Nisan 1999 genel seçimlerinde Mersin ilinden MHP Milletvekili seçildim. Meclis kürsüsünde adı `şartla salıverilme´ olan, esasında genel af kanunuyla ilgili şahsi düşüncelerimi ifade etmek üzere yaptığım bir konuşma sebebiyle partiden ihraç edildim. İhraçtan sonra iki yıla yakın bir süre bağımsız olarak milletvekilliği görevimi sürdürdüm. Kasım 2002 milletvekilliği seçimlerine de bağımsız aday olarak katıldım. Halen inançlarım doğrultusunda yapılmasının gerekli olduğunu düşündüğüm çalışmaları Ankara´da arkadaşlarımızla birlikte oluşturduğumuz Türk Kardeşlik Merkezi isimli dernek çatısı altında sürdürme gayreti içindeyim."
(DY-CC-Y)

17.10.2014 13:14:21 TSI

Google+ WhatsApp