Mhp Grup Başkanvekili Vural:

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Bir şey nerede kaybedilmişse orada bulunur. Bu geldiğimiz süreç, yapılanlar sorgulanmadığı sürece hepimiz kaybedeceğiz. Küresel güçleri

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Bir şey nerede kaybedilmişse orada bulunur. Bu geldiğimiz süreç, yapılanlar sorgulanmadığı sürece hepimiz kaybedeceğiz. Küresel güçlerin kendi menfaatleri doğrultusunda amaçlarına ulaşmak için bu ortamları kullanacağı açık ve nettir" dedi.
MHP Grup Başkanvekili Vural, TBMM MHP Grup Yönetimi Toplantı Salonu´nda basın toplantısı düzenledi. Vural, Türkiye´nin içinde ve dışında yaşananlara dikkat çekerek, "Türkiye´de bütün bu olan biten karşısında Türkiye´yi yönetenler sorumsuzca hareket etmeye, nerede yanlış yaptım´ sorusunu sormazsa, bu milletin teşkilatı olan devletimiz aklını kullanmazsa, Türkiye´yi çok daha sıkıntılı günler beklemektedir. Bir Türkiye düşünün. Türkiye´nin birlik ve beraberliğine kast eden, terör örgütünü içeride silahlarıyla birlikte kalmasını kabul ediyor ve muhatap alıyorsa, dışarıda terör örgütünün egemenlik alanı oluşturmasına sesini çıkartmıyorsa, mücadele etmesi gereken devlet terör örgütüne destek olması için bu mukaddes toprakları açıyorsa, `Türkiye´de AKP cinnet geçiriyor´ demektir" ifadelerini kullandı.
Vural şunları kaydetti:
"Bir şey nerede kaybedilmişse orada bulunur. Bu geldiğimiz süreç, yapılanlar sorgulanmadığı sürece hepimiz kaybedeceğiz. Küresel güçlerin kendi menfaatleri doğrultusunda amaçlarına ulaşmak için bu ortamları kullanacağı açık ve nettir. Bir taraftan `sınırlarımızda oyunlar oynanıyor´ diye sızlanacaksın, ondan sonra da Büyük Ortadoğu Projesi´nin eş başkanıyım´ dediğini unutacaksın. Bu güzelim milletimiz oy verdi. Nereye geldik? Bir muhasebe yapılması, muhasebe neticesinde Türkiye´nin bu kıskaca alınmış noktadan çıkartılması gerekir."
Türklerin kendi iradesiyle Kurtuluş Savaşı´nı yaptığını hatırlatan Vural, "Şimdi ne oldu da kendi irademizi başkalarına teslim ediyoruz? Şu parti, bu parti meselesi değil, basın yayın meselesi değil. Ama bugün kaderimizi ve geleceğimizi başkaları tayin edecek, başkalarının insafına terk edecek hale gelmişsek, hepimizin bu konuda sorgulama yapması gerekiyor. Terör örgütü karakollar basıyor, mahallelerde özerklik ilan ediyor, mahkemeler kuruyor, askerlerimiz güpegündüz sokak ortasında arkalarından kalleşçe kurşunlanıyor, yollar kesiliyor, vergi toplanıyor. Bu musibetleri milletimize göstermek zorundayız. Bu pisliklerin üzerini örterek netice almak mümkün değil. Türkiye nereye gidiyor? Çözüm sürecinde onlarca korucumuz kaçırıldı, öldürüldü" şeklinde konuştu.
Vural, Başbakan Davuoğlu´nun misilleme ile ilgili sözlerine karşılık, "Peki sana soruyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti´ni PKK ile, bu tetikçilere talimat veren PKK´nın yöneticileri ile Oslo´da, İmralı´da aynı düzleme oturtan sen değil misin? PKK, Öcalan´ı meşrulaştırmak için komisyonlar kuran, teröristbaşına Diyarbakır´da mitingler düzenlettiren sen değil misin?" dedi.
(AUÖ-CC-Y)

27.10.2014 16:54:24 TSI

Google+ WhatsApp