Mers Virüsü Şüphelisi Hastaneden Kaçtı

Bursa´nın Orhaneli ilçesinde, hacdan dönen bir kişi, ileri derecede grip şikayetiyle acil servise başvurunca mers paniği yaşandı. Bir süre acile hasta kabul edilmezken, ileri tetkik için Çekirge Devle

Bursa´nın Orhaneli ilçesinde, hacdan dönen bir kişi, ileri derecede grip şikayetiyle acil servise başvurunca mers paniği yaşandı. Bir süre acile hasta kabul edilmezken, ileri tetkik için Çekirge Devlet Hastanesi´ne sevk edilen hasta, ambulansta fazla bekletilmesine kızarak hastaneden ayrıldı.
Alınan bilgiye göre, Gümüşpınar köyünde oturan 55 yaşındaki Yakup Çetin, grip şikayetiyle Orhaneli Devlet Hastanesi acil servisine gitti. Yapılan incelemede Çetin´in durumundan şüphenildi. Bunun üzerine hastaneye bir süre acil servisten hasta kabulü yapılmadı. Çetin, yapılan işlemler sonucu ambulans ile Çekirge Devlet Hastanesi´ne sevk edildi.
Bursa´da da büyük panik yaşandı. 112 ve hastanenin güvenlik görevlilerinin ağızlarını kapatarak tedbir almaya çalıştıkları görüldü. Hasta, Çekirge Devlet Hastanesi önünde, ambulansın içinde yaklaşık 20 dakika bekletildi. Yakup Çetin´in oğlu, babasının niye bu kadar ambulansta bekletildiğini sorarak, görevlilere tepki gösterdi. Bir süre sonra ambulanstan inen Çetin, oğluyla birlikte hastaneden ayrıldı.
Yetkililer, hastaneden ayrılan Çetin´e cep telefonla ulaştıklarını, tekrar hastaneye geleceğini söylediğini bildirdi.
Çekirge Devlet Hastanesi´nde ebola veya mers gibi ciddi virüs tehdidine karşı karantina edilmiş bir odanın bulunduğu, hastanın ileri tetkikinin burada yapılacağı öğrenildi.
(HY-İHS-MŞ)

22.10.2014 16:01:37 TSI

Google+ WhatsApp